PLENKOVIĆ SE RASPRIČAO O 22 MILIJARDE EURA ZA HRVATSKU: / 'Ljudi su osjetili optimizam. Nova vlada treba iskoristiti taj elan'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.7.2020.
14:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako je bilo o tome riječi na posljednjoj sjednici aktualnog saziva Vlade, novi-stari premijer Andrej Plenković je osjetio potrebu izvijestiti novinare okupljene na Markovu trgu o postignutom dogovoru čelnika članica Europske unije o prijedlogu plana za oporavak od koronakrize i višegodišnjem financijskom okviru.

"Bit dogovora za Hrvatsku je sažeta u jednoj brojci - to su 22 milijarde eura, koje su nam na raspolaganju iduće četiri, odnosno sedam godina", pohvalio se Plenković te ponovio da je uspjeh što je uspio ispregovarati dvostruko više novca od planiranog, piše RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ SE OGLASIO NAKON MARATONSKOG SASTANKA U BRUXELLESU: /

'U Hrvatsku donosimo 22 milijarde eura...'

Image
PLENKOVIĆ SE OGLASIO NAKON MARATONSKOG SASTANKA U BRUXELLESU: /

'U Hrvatsku donosimo 22 milijarde eura...'

Poluga za ulaganja i potporu reformama

"To znači da imamo polugu za ulaganja, potporu reformama, a sve to ima za cilj ono čemu svjedočimo, vidjeli ste rast plaća u Zagrebu - da prosječna plaća do kraja mandata bude 7600 kuna. Moramo se samo svi zajedno potruditi na globalnoj razini da se pronađe rješenje, cjepivo za koronavirus i da se na nacionalnoj razini ovaj okvir primijeni na svakodnevni život", rekao je Plenković.

Mandat kojemu istječu posljednji sati ocijenio je teškim. "Bili smo u brzini koja se zove krizno upravljanje. Nismo stali. Ne znam što nam se još moglo dogoditi da nam se već nije dogodilo. Od izbora smo imali dva krupna događaja na europskom planu - da smo primljeni u europski tečajni mandat II. Nadam se da ćemo u mandatu nove vlade biti primljeni u Schengen", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiva poruke kao da mu je rođendan

Rekao je da od tvita kojeg je objavio jutros u 5:30 sati dobiva poruke kao da mu je rođendan ili da su pobijedili na izborima. "Ljudi, a mnogi su i iz poslovnog svijeta, osjetili su dašak optimizma. I nova Vlada, s novim ministrima koji dolaze treba iskoristiti taj trenutak i elan", istaknuo je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo