POHVALIO SE I BDP-OM / Andrej Plenković: 'Trenutačno u Hrvatskoj imamo najveći broj zaposlenih i najmanji broj nezaposlenih'

Image
Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Procjene su da bi samo Malta trebala imati veći BDP od nas u nadolazećem razdoblju. To znači da smo iznad prosjeka EU-a koji procjenjuje prosječni BDP na 3,2 posto

29.5.2024.
11:31
Davorin Visnjic/Pixsell
VOYO logo

Na sjednici Vlade u srijedu u 11 sati danas je na dnevnom redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Kao i obično, očekuje se uvodno obraćanje premijera Andreja Plenkovića.

Na početku sjednice Vlade premijer se pohvalio porastom BDP-a od 3,9 posto te naglasio kako je to već 13. kvartal u nizu s rastom BDP-a. Doprinos rastu u prvom tromjesečju imali su ubrzanje rasta kućanstva za šest posto, nastavak snažnih investicija u fiksni kapitel i intentizvna provedba projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je najveći rast unutar članica Europske unije, naglasio je Plenković.

Trenutačno u Hrvatskoj imamo najveći broj zaposlenih i najmanji broj nezaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjene su da bi samo Malta trebala imati veći BDP od nas u sljedećem razdoblju. To znači da smo iznad prosjeka EU-a koji procjenjuje prosječni BDP na 3,2 posto.

Namjeravamo biti na 80 do 82 posto prosječne razvijenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će svako dijete do 2030. godine imati mjesto u vrtiću, a do školske godine 2027/2028 u svim školama će biti jednosmjenski rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo