KRATKA IZJAVA /

Plenković nakon sastanaka u Bruxsellesu obuci ukrajinskih vojnika: 'Stvar je zdravorazumska...'

Premijer Andrej Plenković obratio se nakon sastanka u Bruxellesu

14.12.2022.
15:19
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se danas javnosti nakon dolaska na sutrašnji sastanak Europskog vijeća u Bruxsellesu.

''Što se tiče sutrašnjeg sastanka Europskog vijeća, ono ima na dnevnom redu tri do četiri teme koje su stalno na dnevnm redu: situacija u Ukrajni, energetska politika i pitanje sigurnosne i obrambene politike. Po svemu sudeći, Bosni i Hercegovini bit će dodijeljen status kandidata, Vi znate da smo se mi snažno godinama zalagali za to i vjerujem da će sutra ta odluka biti i potvrđena'', kazao je Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to sutra potvrdi, dodao je, bit će to jako pozitivna i poticajna odluka za BiH.

'Cijena plina bi trebala biti u rasponu od 150 do 180 eura'

Na pitanje je li moguć dogovor oko gornje granice cijene plina, Plenković je rekao da je i Hrvatskoj, kao i ostalim državama EU, cilj da se ta cijena limitira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Trebali bi ići prema tom nekom rasponu od 150 do 180 eura. Ako može niže, još bolje'', kazao je.

''Iduća godina bit će, u smislu recesije, izazovna za sve. Ova godina je za nas godina ispunjenja velikih strateških ciljeva. A global i trendovi su takvi da je to očekivani. Ali, smatram da ulazimo spremni u tu godinu i da se možemo nositi sa svim problemima'', kazao je premijer.

'Sutra i EU potvrđuje važnost misije pomoći Ukrajini'

Što se tiče glasovanja u Saboru u petak o obuci ukrajinskih vojnika, Plenković je rekao da se razgovori još vode i da stranke zauzimaju svoja stajališta.

''Ponavljam, stvar je zdravorazumska. Sutra se i s najviše razine EU potvrđuje važnost te misije pomoći Ukrajini'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se govori da su Plenković i šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najvjerojatnije uspjeli pregovaranjima s nekim oporbenim zastupnicima osigurati dvotrećinsku većinu u Saboru za odluku o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo