PREMIJER O VRUĆIM PITANJIMA / Plenković promijenio stav o Hasanbegoviću: čini se da ga ipak izbacuje iz stranke

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iako je još jučer drugačije govorio danas je Plenković jasno poručio da onaj tko ide na nečiju drugu listu - taj više ne može biti član HDZ-a

7.5.2017.
12:22
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na predstavljanju kandidata i kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba, Gradsku skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na lokalnim izborima prokomentirao je između ostalog i slučaj Zlatka Hasanbegovića te čini se da ga ipak izbacuje iz stranke. 

"HDZ ima snagu I u okolnostima kad neki naši članovi odluče da idu na neke druge liste. To su njihove političke odluke. Statut to ne dopušta. Onaj tko ide na nečiju drugu listu - taj više ne može biti član HDZ-a. I naša načela su tu jasna", poručio je Plenković. Također je poručio da su ovi lokalni izbori prilika da potvrde da je HDZ najjača politička stranka u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To dokazujemo svih 27 godina i to zahvaljujući Franji Tuđmanu", izjavio je, dodavši da su u prvih pola godine rada Vlade dali jasne odgovore što HDZ želi. 

"Nakon izbora smo poslali jake poruke. Prva je politička stabilnost. Mislim da smo to i dokazali", izjavio je. Plenković je također rekao da je važno da razumiju što se dogodilo s Mostom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išli smo u tu suradnju u najboljoj vjeri i najboljim namjerama u želji da iskristaliziramo program.Uz sve napore da ta suradnja bude kvalitetna i partnerska ja mogu reći da je HDZ ispunio sva dvoja obećanja od onih njihovih jamstava itd. Sve smo ispunili", izjavio je Plenković, odvrnuvši se i na Barišića. 

"Most u tom trenutku ni u Vladi ni u Saboru nije bio protiv. Nakon toga, od SDP-a je išla inicijativa o nepovjerenju Mariću. I naši kolege iz Mosta tada kažu da će biti protiv. Moja poruka je bila jasna - suradnja nakon toga više ne može biti ista. Prolazi ili pada. Mislim da je prirodno, ako ste u istoj sportskoj ekipi igrate skupa, a neki od igrača onda kažu da neće igrati za ekipu. Mislite da bi takva ekipa pobijedila nekog? Ja mislim da ne", poručio je Plenković, dodavši da u politici treba biti korektan i minimalno lojalan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila situacija kad su trojica ministara uživo na televiziji Mariću spustili prst dolje. Pokraj njega živog. To ne može proći!", izjavio je premijer, koji se osvrnuo i na krzu u Agrokoru. 

"Postojalo je par načina da to riješimo. Mi smo odabrali već provjeren put u kojem smo našli najprimjereniji okvir i zakon. Stvorili smo zakonski okvir iza kojeg je stala sama kompanija, svi zaposlenici, dobavljači i banke. Ne samo da su stali, nego su bili spremni dati i svježu likvidnost. Izbjegli smo krizu koja bi utjecala na svakog od vas.
I onda se javlja tisuću puta ponovljena teza da HDZ štiti kriminal u Agrokoru. Ta teza je isfabricirana i neprihvatljiva", smatra premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da se u krizi ne rješava problem tako da se najveća gospodarska kriza koristi u političke svrhe uoči lokalnih izbora.

"Tu je razlika između ozbiljnih stranaka kao HDZ i onih koji su u svojoj srži protestna, antisistemska stranka", poručio je, dosavši da nakon lokalnih izbora ima dva zadatka - rekonfigurirati Vladu i imenovati nove ministre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo