novi slogan: 'Središnja snaga razvoja Hrvatske' / Plenković predao više od 35.000 potpisa: 'Zbog pozajmnice ću tražiti političku odgovornost'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković predao je više od 35.000 potpisa za kandidaturu za predsjednika stranke

6.7.2016.
8:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo
Image
dugovanje Pavlu Vujnovcu /

Plenković želi detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti HDZ-a zbog duga od 4,2 milijuna kn

Image
dugovanje Pavlu Vujnovcu /

Plenković želi detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti HDZ-a zbog duga od 4,2 milijuna kn

Andrej Plenković je prikupio potrebne potpise potpore za svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a, a njih je 36.500 danas predao u središnjici stranke, iako ih je trebao predati samo 5000.

Nakon predaje potpisa, Plenković se obratio javnosti. "Zahvaljujem svima koji su dali potpis, nadam se da će središnje izborno povjerenstvo utvrditi korektnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predao sam više od 35.000 potpisa članova HDZ-a koje smo zahvaljujući velikom doprinosu naših članova prihvatili u propisanom roku. Izbori 17. srpnja bitni su za jačanje legitimiteta predsjednika HDZ-a i prema unutra i prema van kako bismo spremni ušli na parlamentarne izbore. U petak ću predstaviti svoj program. Do 17. srpnja obići ćemo sve županije i predstaviti program", kazao je Plenković te je predstavio svoj novi slogan: "Središnja snaga razvoja Hrvatske".

"Volio bih da se još netko od HDZ-ovaca kandidirao jer bi to bilo dobro za raspravu i dijalog, no na to ne mogu utjecati. Moj legitimitet će biti izglasan među članovima pri izborima", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i pozajmicu PPD-a HDZ-u u iznosu od 4,2 milijuna kuna.

"Ne radi se samo o tome je li pozajmnica bila zakonita, važno je i od koga se i zašto ona uzima. Ako strana nije obaviještena o tome kako pišu mediji, od onih koji su tada vodili stranku tražit ću političku odgovornost", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Podsjetimo, Plenković je svoju kanidaturu najavio i prije nego je sada već bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Plenković bio jedini koji je javno rekao da je spreman preuzeti stranku, pojavile su se različite špekulacije o mogućem Karamarkovu nasljedniku. Na listi kandidata su se tako našli tehnički ministri Tomislav Tolušić, Oleg Butković, Zlatko Hasanbegović i Miro Kovač, ali i potpredsjednik stranke Milijan Brkić te Darko Milinović. Svi oni su zatim, jedan po jedan, javnost obavještavali kako se neće kandirati, a kao najčešći razlog su navodili onaj kako bi to poraliziralo stranku.

No u utorak se pojavila informacija kako bi Plenković ipak mogao dobiti konkurenciju na unutarstranačkim izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije Aleksandar Makovec najavio je kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice kao, kako je rekao, svojevrstan protest zbog načina izbora predsjednika stranke.

Makovec je počeo sakupljati potpise za svoju kandidaturu, ali je, kazao je, svjestan kako ih vjerojatno neće sakupiti dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo