PLENKOVIĆ POSLAO PORUKU: / 'Želio bih da budu u koaliciji s kojom će HDZ ići na izbore'

Image
Foto: PIXSELL, Nikola Čutuk

Andrej Plenković danas je predao 35.000 potpisa za svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a, čak sedam puta više od potrebnog broja, te postao najtraženiji sugovornik novinarima.

6.7.2016.
20:12
PIXSELL, Nikola Čutuk
VOYO logo

U Dnevniku Nove TV očitovao se i o najtraženijoj predizbornoj 'udavači' - Hrvatskoj seljačkoj stranci - rekavši da bi je želio u koaliciji s kojom će HDZ ići na izvanredne izbore u rujnu.

Image
ŠEF HSS-a: /

'U četvrtak ćemo odlučiti hoćemo li u koaliciju sa SDP-om ili pak s HDZ-om'

Image
ŠEF HSS-a: /

'U četvrtak ćemo odlučiti hoćemo li u koaliciju sa SDP-om ili pak s HDZ-om'

Izaziva paniku u oporbi

"U oporbi ima jako puno panike otkad sam ja najavio kandidaturu. Moji kolege već rade na izbornom programu, razgovaramo s aktualnim, potencijalnim partnerima, idemo u izbornu utakmicu samouvjereni i spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku", rekao je Plenković na Žumberku gdje je upriličeno druženje članova HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS je, kaže, dio iste političke obitelji kao i HDZ - Europske pučke stranke, pa bi htjeli u izbornom ciklusu "zajedno u susret hrvatskim građanima i našim članovima".

U kontaktu je, kaže i sa šefom HSS-a Krešom Beljakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da na njihovim stranačkim tijelima treba provesti raspravu. Mi smo u međufazi gdje biramo novog čelnika HDZ-a. Očekujem da bi bilo dobro da se HDZ konsolidira i nakon toga s adekvatnim naslovom razgovaramo i sa svim našim partnerima i o pripremama o mogućim partnerstvima za parlamentarne izbore u koje ćemo mi izaći vrlo spremni, angažirani i agilni, puni nove energije i elana za uspjeh na tim izborima.

Traži izvješće o financiranju

Ponovio je da je od glavnog tajnika stranke Domagoja Ivana Miloševića zatražio izvješće o financijskoj situaciji u stranci. Kazao je i da nijej spominjao sankcije zbog afere koja je izbila kada se saznalo za nevraćenu pozajmicu HDZ-a od Prvog plinarskog društva u iznosu od 4,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao kandidat za predsjednika HDZ-a želim da budemo odgovorna stranka koja se na transparentan način financira sukladno zakonu o financiranju političkih stranaka. To je naš cilj i odgovornost prema biračima. Smatram da oni koji su uključeni u taj proces, a tu najprije mislim na vodstvo stranke mora biti upoznato s ključnim odlukama i da imaju saznanja što su sve izvori prihoda HDZ-a", kazao je.

http://net.hr/danas/milijan-brkic-ne-mogu-se-nacuditi-ljudskoj-zlocestoci-dug-cemo-vratiti-mogu-se-jedino-ispricati-covjeku/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Suzdržava se od prozivki

Suzdržava se zasad i od prozivki za odgovornost u istom slučaju, za koji mediji vežu ime bivšeg glavnog tajnika, a sada zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića.

"Nema nikakvih prozivki. Znamo da su ti ugovori sklapani prije nekoliko godina. Nama je u interesu da imamo jasnu sliku o tome kako se stranka financirala. Naravno da ćemo razgovarati s aktualnim vodstvom stranke i kolegama koji su u to uključeni. Mislim da je korisno da je svaka pozajmica ili bilo kakvo drugo financiranje stranke sukladno zakonskim propisima. Bitno je da svi koji stanku vode znaju odakle su izvori financiranja", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo