PLENKOVIĆ OSUDIO PRIJETNJE NOVINARIMA: / 'Policija reagira, očekujem da se procesuiraju na najučinkovitiji način'

Image
Foto: Pixsell

'Posebnu osjetljivost trebamo pokazati prema ljudima koji izvješćuju o događajima u Hrvatskoj', rekao je premijer na sjednici Vlade

13.12.2017.
14:42
Pixsell
VOYO logo

Nakon haške presude BiH šestorci neki su novinari primili gnjusne prijetnje. Na iste se tijekom sjednice Vlade osvrnuo premijer Andrej Plenković, osudivši ih i rekavši kako policija radi na tome.

Image
POZNATA UREDNICA POLICIJI PRIJAVILA GNJUSNE PORUKE: /

'Ako ne smijete prijetiti Plenkoviću, onda valjda ne smijete ni novinarima'

Image
POZNATA UREDNICA POLICIJI PRIJAVILA GNJUSNE PORUKE: /

'Ako ne smijete prijetiti Plenkoviću, onda valjda ne smijete ni novinarima'

'Želim također poslati poruku osude prijetnji našim novinarima, koje su poslane putem društvenih mreža. Policija reagira na te prijetnje. Mislimo da je to jako loše za slobodu medija, a to su načela od kojih ne odstupamo ni milimetra i očekujemo da se sve te prijetnje procesuiraju na najučinkovitiji način. Posebnu osjetljivost trebamo pokazati prema ljudima koji izvješćuju o događajima u Hrvatskoj i nadam se da će nekoliko ovakvih slučajeva biti procesuirano u Hrvatskoj', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas odluka o novoj ekipi za kurikularnu reformu

Danas će konačno donijeti odluku o novom sastavu Posebnog stručnog povjerenstva u dogovoru s ministricom Blaženkom Divjak.

'Danas ćemo donijeti odluku o novom sastavu Posebnog stručnog povjerenstva u dogovoru s ministricom Divjak. Mislim da smo se dužni zahvaliti rektorici Dijani Vican, uglednim profesorima koji su sudjelovali u radu dosadašnjeg povjerenstva, a od novih očekujemo predanost i rad na provedbi strategije', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Ćorićem sudjelovao na samitu o klimatskim promjenama u Parizu

Premijer se osvrnuo i na putovanje u Pariz, u kojem je bio s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem.

'Ministar Ćorić i ja smo se vratili iz Pariza sa samita o klimatskim promjena. Razgovarali smo s mnogim ekspertima. Hrvatska je ratificirala Pariški sporazum te nastavljamo s ispunjavanjem obveza. Hrvatska nije među zemljama čija industrija ugrožava klimu. Iskoristili smo boravak u Parizu i za razgovor s našim ljudima tamo. Bilo mi je drago održati predavanje na Institutu za političke studije. To je jedan od najuglednijih fakulteta u Francuskoj, a govorio sam o stanju u Hrvatskoj, našem europskom putu, što je bilo dobro prihvaćeno, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo