komentirao navode / Plenković odgovorio na pitanje je li Krstičević medijima dao dokumente o kupovini borbenih aviona

Image
Foto: Pixell

Plenković je na pitanje o političkoj odgovornosti ministra obrane Damira Krstičevića kazao da je Vlada u cijelom procesu bila 'realna i racionalna'

1.2.2019.
17:51
Pixell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u Dubrovniku je komentirao dokumente koji su iscurili u medije, a koji se tiču propale kupnje borbenih aviona. "Ne znam tko je pustio dokumente u medije. Istražit ćemo, uvijek treba vidjeti kako to da službeni dokumenti završavaju u medijima. U Saboru će biti rasprava o toj temi.

Bit cijele te priče je da smo mi u procesu Vlade prema vladama napravili sve i dodatno provjerili. Izrael je sve prihvatio i čudi me što taj dokument nije izašao jer je on najrelevantniji. Proces smo formalnom odlukom Vlade okončali. S pravne strane je sve čisto. U idućim procesima vodit ćemo računa da se proces finalizira", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je na pitanje o političkoj odgovornosti ministra obrane Damira Krstičevića kazao da je Vlada u cijelom procesu bila "realna i racionalna". "Da se ta ponuda realizirala, bila bi dobra i korisna za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Mi smo odlučni nastaviti taj proces", kazao je premijer. Na novinarsko pitanje sključuje li mogućnost da su dokumenti u medije stigli od samog ministra Krstičevića, premijer je odgovorio: "Ne znam, to ćemo vidjeti."

'Očekujemo da će se nesreća u hidroelektrani što prije istražiti'

Plenković je u dubrovniku komentirao i značaj Zračne luke Dubrovnik za turizam u Hrvatskoj te kazao kako se dubrovačka zračna luka modernizira i širi kapacitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da za projekt vrijedan 225 milijuna eura čak 160 milijuna došlo iz europskih fondova. "Ako brojimo i Pelješki most, riječ je o preko pola milijarde eura za projekte iz Dubrovačko-neretvanske županije koji dolaze iz Europske unije", kazao je Plenković te poručio kako vjeruje da će radovi biti okončani na vrijeme. 

Premijer je odgovorio i na pitanje o nesreći u hidroelektrani u kojoj su život prošlog mjeseca izgubila trojica radnika te poručio kako je istraga zadaća policije i nadležnih tijela. "To je velika tragedija, očekujemo da se to što prije istraži i da se pronađu uzroci nesreće. Razgovarao sam sa svima, ali nije na Vladi da provodi istragu. Žao nam je što se to dogodilo", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo