sa sjednice vlade / Plenković od grčkog premijera zatražio deportaciju navijača koji nisu odgovorni

Image
Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI

Predsjednik Vlade osudio je nasilje i huliganizam, ali je zatražio da se navijačima osigura sigurnost u zatvorima te da proces koji će se tamo voditi bude pravedan i učinkovit

17.8.2023.
13:33
KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je na sjednici Vlade u četvrtak najoštrije osudio nasilje i huliganizam za koje je rekao da negiraju sport te da šteti hrvatskom nogometu i ugledu zemlje.

"Naročito zato što smo mi sportska velesila", rekao je Plenković te nastavio da se svim hrvatskim državljanima pruža maksimalna pomoć u Grčkoj te da ih je više od stotinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska policija je obavijestila grčku policiju te ostale države o potencijalnom dolasku određene skupine u Grčku. Naša diplomacija je maksimalno angažirana te smo u stalnoj smo komunikaciji na ministarskoj i premijerskoj razini", rekao je premijer.

Image
LOŠE VIJESTI /

Grčka policija povezala 6 Bad Blue Boysa s okršajem s Delijama 2015. u Ateni

Image
LOŠE VIJESTI /

Grčka policija povezala 6 Bad Blue Boysa s okršajem s Delijama 2015. u Ateni

Dodao je i da je u kontaktu s grčkim kolegom najoštrije osudio nasilje te izrazio sućut ubijenog grčkog navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali sam od premijera zatražio da se navijačima osigura sigurnost u zatvorima te da proces koji će se tamo voditi bude pravedan i učinkovit", rekao je Plenković.

Naveo je i da je nije realno da svih stotinjak navijača bude odgovorno te je zatražio da se oni, koji nisu odgovorni, deportiraju u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša veleposlanstva će komunicirati s grčkim vlastima, pružiti dodatnu potporu našim državljanima, bilo da je riječ o liječničkoj skrbi i drugim potrepštinama koje im trebaju biti osigurane”, istaknuo je Plenković i dodao da će biti maksimalno angažirani. Poručio je i kako će biti u stalnom kontaktu s roditeljima pritvorenih hrvatskih državljana, kojih je većina izrazito mlada. 

POGLEDAJTE I VIDEO Hrgović za RTL najavio pohod na titulu svjetskog prvaka: 'Jako sam blizu ostvarenja svog sna'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo