'PREDAN SAM UNAPRIJEĐENJU' / Plenković: 'Očekujemo uvjerljivu pobjedu zbog svega što smo napravili. Oporba nema konkretnu kampanju'

'Mi već dvije i pol godine subvencioniramo tržišnu cijenu struje, svaki račun je duplo jeftiniji zbog naše Vlade. Građani nisu svjesni koliko im mi smanjujemo račune subvencioniranjem', pohvalio se

9.3.2024.
15:38
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je sudjelovao na obilježavanju obljetnica osnutka organizacija HDZ-a. Prvo je posjetio Vodice te prisustvovao obilježavanju 25. obljetnice osnutka Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“, a potom se uputio u Šibenik na obilježavanje 34. obljetnice osnutka gradskoga i županijskog HDZ-a.

"Očekujem uvjerljivu pobjedu ne samo u devetoj jedinici, nego u cijeloj Hrvatskoj, samnom su tu i neki od naših nositelji jedinica. Idemo sa sjajnim kandidatima, sa svim što smo učinili u svojim mandatima, opravdano smo ambiciozni", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svejedno mu je tko mu je protivnik u prvoj izbornoj jedinici. "To je moj Zagreb. Predan sam angažmanu i programu i doprinosu za gospodarski razvoj, za rast BDP-a, za rast gospodarskih ciljeva, poput izgradnje Pelješkog mosta, poput koridora 5c, poput autoceste do Siska, poput rasta plaća, povjerenja u naše financije od investitora i građana", nabrojao je sva svoja postignuća u mandatu.

Upitan je što misli o situaciji sa brojem žena na listama, jer HDZ nema nijednu nositeljicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pozicioniranje žena /

HDZ nema nijednu ženu nositeljicu liste. Plenković: 'Nas bi trebalo nahvaliti'

Image
pozicioniranje žena /

HDZ nema nijednu ženu nositeljicu liste. Plenković: 'Nas bi trebalo nahvaliti'

"To je lažna dilema, jer ako je ijedna stranka učinila iskorake u pozicioniranju žena u politici to je HDZ. Mi imamo 19 žena u svojim redovima, a ostale stranke sve zajedno imaju 19 žena", poručio je.

Osvrnuo se i na poskupljenje životnog standarda u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi već dvije i pol godine subvencioniramo tržišnu cijenu struje, svaki račun je duplo jeftiniji zbog naše Vlade. Građani nisu svjesni koliko im mi smanjujemo račune subvencioniranjem", rekao je.

Oporbe se ne boji, jer kaže da nemaju konkretnu kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se da je to sve krpanje na brzinu, zadnji put ih je bilo 10-12 zvali su se Restart. Ja sam u jako dobroj formi, opušten sam, u dobrom smo ozračju. Gdje god dođemo dvorane su krcate, ljudi su zainteresirani. Idemo sa racionalnim optimizmom na izbore. Mi smo rođeni spremni", poručio je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve bliže EU izbori! Iako Plenković ne spominje Bruxelles, von der Leyen ističe: 'Ponosni smo na njega'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo