PLENKOVIĆ O RAZRJEŠENJU MOSTOVIH MINISTARA: / 'Mogli su biti kreativni, izaći van i zapaliti, a ne glasati tako javno protiv kolege i mene'

Image
27.4.2017.
21:43
VOYO logo

Plenković je rekao da nakon ovakvog dana unatoč umoru još ima energije, no da nije bilo planova za ovakvu situaciju. Rekao je da je HDZ nakon izbora konsenzualno odabrao Most te da su njihovi ministri u Vladi imali jednak tretman kao i oni iz HDZ-a.

'Prije par dana sam Petrovu rekao da nećemo više surađivati ako glasuju protiv Marića'

Novinar N1 upitao je Plenkovića kako je moguće da nije planirao ovakvu situaciju, a nakon sjednice Vlade je odmah izjavio da će imati potrebnu većinu. Plenković je odgovorio da je prije svega razgovarao sa šefom Sabora Božom Petrovom, kojem je rekao da, ako Most bude protiv Marića, suradnja se više ne može nastaviti na isti način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja je poruka bila jasna. Svatko u politici radi svoje odabire', kaže Plenković, no ne pojašnjava što je Petrov njemu odgovorio. Ističe da nije znao što će Mostovi ministri napraviti.

'Imate načelan stav: jesmo li u istom brodu, u istom projektu, poslu. Dogovorimo program, platformu, neodrživo je da partner jednom bude suzdržan, drugi put protiv. Mogli su ministri MOST-a danas biti kreativni, izaći van, zapaliti cigaretu ako puše, na balkon, poslati državne tajnike. Oni dovode mene da u živom prijenosu glasaju protiv svojega kolege i mene...', kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni više nisu ministri, nema dileme'

Na pitanje jesu li trojica ministara i dalje ministri i što će se dogoditi ako, primjerice, Vlaho Orepić sutra dođe na posao, Plenković kaže da pravnih dilema nema, a ono što su stručnjaci danas govorili u medijima nije njegov problem.

'Oni se moraju ponašati kao ozbiljni ljudi s poslovnom sposobnošću. Ako ste razriješeni, onda ne možete obavljati svoj posao. Kad ne budem više šef Vlade, ja sigurno neću sjediti ovdje s vama', rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da još nije bilo razgovora o tome tko će biti novi kandidat za ministra unutarnjih poslova te da se trenutno radi na slaganju većine.

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo