poruke iz Istre / Plenković o Milanoviću: 'Strani dužnosnici ne žele surađivati s njim, bili su, a nisu se sastali s njim'

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

'Da osvijestimo, ovdje je nedavno bio španjolski premijer nije se susreo s njim, bila je danska premijerka, nije se susrela s njim, bio je predsjednik Kanadskog Senata i nije se susreo s njim, bio je potpredsjednik Vlade Italije i nije se susreo s njim', kazao je Plenković

17.3.2023.
16:09
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u izjavi koju je dao u Istri gdje danas službeno boravi ponovno se dotaknuo Zorana Milanovića i prisjetio se početka ruske agresije kada je Milanović odbio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Ako je postojao ijedan trenutak kada smo se trebali sastati zbog sigurnosnih ugroza, to je bio taj trenutak. Ni pisma ni razglednice. Nakon toga uslijedilo je njegovo potpuno soliranje i danas ponovljeni proruski stavovi koji su u potpunosti suprotni onome što je prirodna pozicija Hrvatske kao europske države, zemlje koja nije ni neutralna ni nesvrstana. Imamo dijametralno različita stajališta", kazao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je također kazao kako strani dužnosnici ne žele surađivati s Milanovićem koji je izoliran u svojim stavovima.

Image
'protuustavno ponašanje' /

Plenković: 'Ajmo malo o Milanoviću. Tako se nije ponašao ni jedan predsjednik, on nama ne treba ni za što'

Image
'protuustavno ponašanje' /

Plenković: 'Ajmo malo o Milanoviću. Tako se nije ponašao ni jedan predsjednik, on nama ne treba ni za što'

Istaknuo je i kako su nedavno bili španjolski premijer, danska premijerka, predsjednik kanadskog Senata, potpredsjednik Vlade Italije, i da se nitko od njih nije sastao s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijete li koje mu poruke šalju naši saveznici i partneri – i mi čujemo što govorite godinu dana i niste naš sugovornik", kazao je Plenković.

Dotaknuo se i teme roditelji njegovatelji, pa je kazao da je njegova Vlada povećala naknade za roditelje njegovatelje s 2500 na 4000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ide se na cjelovito rješenje. Ova ista gospođa Mrak Taritaš koja je danas bila predlagatelj, prije nekoliko mjeseci je bila protiv zakona kada su se dizale naknade. Nismo za licemjerno manipuliranje ljudskom nesrećom. Tu smo da pomognemo. Ako je ijedna Vlada dizala naknade i pokazala suosjećanje i skrb, pokazala je naša i pokazivat će i dalje”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo