u Puli / Plenković o Milanoviću: 'Ljudi ga ne žele gledati iritantan je'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Komentirao je Plenković i jučerašnju izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića o nužnosti i reorganizaciji izbornih jedinica

28.10.2022.
14:07
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju Opće bolnice Pula.

Nakon svečanog otvorenja Plenković je dao izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je spomenuo reformu zdravstva koju je ranije najavio resorni ministar Vili Beroš. "Važna reforma, reforma koja stavlja pacijente u fokus, koja stavlja fokus na primarnu zdravstvenu zaštitu, koja stavlja fokus na bolju organizaciju mreže bolnica", rekao je Plenković.

Komentirao je situaciju na tržištu što se tiče plavog dizela, Plenković je rekao kako je ministar Filipović razgovarao s predstavnicima INA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavnici INA-e čine maksimalne napore da dizela bude dovoljno. 90 posto plavog dizela toči se na Ininim pumpama. Potražnja je tako velika da čim cisterna dođe, oni praktički prodaju odmah sav taj plavi dizel. Ograničenjem cijene plavog dizela radimo jedan veliki iskorak. Zbog energetske krize došli smo u situaciju da ga držimo na 8 i pol kuna", rekao je Plenković.

Komentirao je Plenković i jučerašnju izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića o nužnosti i reorganizaciji izbornih jedinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo odluku Ustavnoga suda. Raspravu, što se tiče HDZ-a, nismo još ni proveli. Do izbora ima skoro dvije godine, prema tome postoje različiti modeli, različite opcije. Svi smo mi svjesni činjenice da je popis stanovništva pokazao nove rezultate i da su ta odstupanja u pojedinim izbornim jedinicama ne male", dodao je Plenković.

"To nema veze, to je bilo prije. Nema ništa novoga u tome. Dakle, to može biti tema dijelu medija kojima mi nismo simpatični i oporbi koja želi eksploatirati negativnu temu. Oni su ti koji skreću pozornost sa bitnoga", rekao je Plenković o podignutim optužnicama protiv četvorice bivših ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Plenković i na činjenicu da predsjednik Milanović nije pozvan na obljetnicu oslobađanja hrvatskog juga.

"Imate čovjeka koji ide okolo već dvije i pol godine i govori o nama da smo kriminalci, lopovi, da moramo ići u zatvor, da smo banda. Ovo nema nikakve veze što je napravila udruga, ljudima je on iritantan, ne žele ga gledati", rekao je Plenković dodavši se da se ne radi o politici HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo