O INFLACIJI, ZOKIJU I PORFIRIJU / Plenković uzvratio predsjedniku: 'Milanovićevi mališani, to je ova ekipa za medicinski pregled iz Mosta'

Image
Foto: Srecko Niketic/Pixsell

'Možemo biti zadovoljni s rastom s 12,3 na 12,8 u rujnu. Našim mjerama smo limitirali rast inflacije', kazao je Plenković

14.10.2022.
16:00
Srecko Niketic/Pixsell
VOYO logo

Povodom predsjedanja Češke Republike Vijećem Europske unije premijer Andrej Plenković održao je redoviti polugodišnji sastanak s veleposlanicima zemalja članica EU-a. Nakon sastanka izašao je pred novinare rekavši da su odnosi Hrvatske i Češke odlični.

“Detaljno smo prošli sljedeće korake o članstvu RH u Scehngen i završne pripreme RH za europodručje. Time se otvara novi prozor za Hrvatsku”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Našim mjerama limitirali smo rast inflacije'

Oasvrnuo se i na najnoviji podatak o rekordnom rastu inflacije.

“Možemo biti zadovoljni s rastom s 12,3 na 12,8 u rujnu. Našim mjerama smo limitirali rast inflacije. Mi smo u okviru onoga što je realnost na razini EU i kad gledamo ukupne mjere koje smo poduzeli, mislim da smo dosta dobro uspjeli konsolidirati situaciju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o odgođenom pripremnom ročištu u Beogradu o optužnicama Srbije protiv hrvatskih vojnih pilota za ratni zločin iz 1995. godine.

“Za nas je to nepostojeći proces, orkestrirani politički proces. Za nas to ne postoji, rekao je te dodao da ako presuda u beogradu bude pravomoćna, za hrvatske pilote ona će biti nepostojeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE DOBRO... /

Inflacija u rujnu ubrzala na 12,8 posto! To je najveća razina od kada DZS uopće vodi te podatke

Image
NIJE DOBRO... /

Inflacija u rujnu ubrzala na 12,8 posto! To je najveća razina od kada DZS uopće vodi te podatke

'To je ekipa za medicinski pregled iz Mosta'

Uzvratio je i na najnovije izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.

“Milanović i Dragan Kovačević su bliski prijatelji. Dva dana nakon zagrebačkog potresa odlazi u Slovensku, gdje se jede i pije, u lockdownu, to vam govori o bliskosti”, rekao je Plenković i dodao da je taj diskurs “nepristojan i nekulturan”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se osvrnuo na Kovačevića.

''Milanovićevi mališani, to je ova ekipa za medicinski pregled iz Mosta, koriste ga na tijelima u Saboru, ne bi li ga navodili. Njegova je agenda da sada radi najgore protiv mene ne bih li ja reagirao na njega pa on u dosluhu da se brani da je riječ o političkom progonu'', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dolasku patrijarha Porfirija u Vukovar

Plenković se osvrnuo i na najavljeni dolazak patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija u Vukovar.

“Znam da je obljetnica pogibije Blage Zadre. Nije Hrvatska birala taj datum, ne bih rekao da je to vezano za nas. Je li datum idealan ili ne? Što god bliže bi došli obljetnici Vukovara, bilo bi još gore'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo