PORUKE IZ VIROVITICE / Plenković o Hrvoj Šipek, Rimac i izmjenama kaznenog zakona: 'Nisam prozvan, neka prijavi prijetnje'

Image

Opet je upitan i je li on AP iz poruka oko Hrvatskih šuma, a navodi da ne zna te da treba pratiti okvir priče

17.2.2023.
13:14
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u službenom je posjetu Slavoniji, a medijima se obratio nakon što je u Saboru izglasano izvješće Zlate Hrvoj Šipek te Zakon o obnovi.

Govorio je o istupu Josipe Rimac pa naveo kako se o svemu oglasio DORH. Upitan pak osjeća li se prozvanim, kaže: "Oko čega bih se ja osjećao prozvanim? Ne. Ako se nekome prijeti, postoji policija i DORH, neka prijavi prijetnje. Nisam gledao intervju, ne znam na što točno mislite", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori i da Sabor, a ne Vlada odlučuje o novom mandatu Nataše Novaković na čelu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Nadalje, zaključuje da je vladajuća koalicija dobra.

O najavljenim promjenama Zakona o kaznenom postupku, kaže: "Nitko neće dirati medije, ali oni koji dilaju informacije, koje imaju zbog odluka javnih tijela, a dio materijala koriste za sasvim druge teme, ne vidim interes države da bi bila suglasna s time da se hrpetina materijala koristi za nešto za što nije namijenjeno". "Nije Hrvatska po tome jedinstvena", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je upitan je li on AP iz poruka oko Hrvatskih šuma. "Ne znam, treba pratiti okvir te priče, a to će se riješiti novim izmjenama zakona", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo