'LETI' ILI NE? / Plenković o Hasanbegovićevoj sudbini u HDZ-u: 'Nazvao sam ga, otvoreno smo razgovarali'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer je jutros bio u Vinkovcima, gdje su kod industrijske zone Jošine u subotu počeli radovi na izgradnji Istočne obilaznice grada Vinkovaca

6.5.2017.
13:30
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a jutros je razgovorao s potpredsjednikom stranke Zlatkom Hasanbegovićem koji se odlučio kandidirati na listi nezavisne Brune Esih u Zagrebu, što je apsolutno u suprotnosti sa statutom stranke. Otkrio je kako Hasanbegović neće biti automatizmom izbačen, nego će se idući tjedan sastati stranačka tijela na kojima će se odlučivati o njegovoj sudbini u HDZ-u, piše Jutarnji list

"Nazvao sam Hasanbegovića, vrlo otvoreno smo razgovarali. Shvatio sam da je odluku donio praktički u posljednji trenutak, čini mi se ponukan nekim ozračjem koje je izbliza gledao u Hrvatskom saboru. Razgovarat ćemo idući tjedana i on i kolegica Esih koja je izabrana zajedno sa mnom u prvoj izbornoj jedinici, na preporuku gospodina Hasanbegovića i nekih drugih, te je na temelju mojeg povjerenje bila na listi s nama", izjavio je Plenković u Vinkovcima, dodavši da su njih dvoje glasali vrlo korektno u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je njegov izbor", poručio je premijer, odbacivši tumačenja medija da ne želi izbaciti Hasanbegovića iz stranke jer mu on drži tanku većinu u Saboru, piše Jutarnji list. U ironičnom tonu komentirao je i najnovije izjave Mire Bulja iz Mosta.

"Ja sam siguran da Dalmatinci vape da im prvi čovjek županije bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele baš da on bude župan. Kad sam ja dolje, recimo, mene zovu rođaci i kažu: Samo, molim te, da Bulj bude župan", izjavio je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je jutros bio u Vinkovcima, gdje su kod industrijske zone Jošine u subotu počeli radovi na izgradnji Istočne obilaznice grada Vinkovaca, ukupne dužine sedam kilometara i vrijednosti 120 milijuna kuna.

Tom je prigodom Plenković istaknuo kako je ovaj projekt iznimno vrijedan za Vinkovce, ali i grad Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo sam sretan što danas u Vinkovcima mogu nazočiti početku radova na Istočnoj gradskoj obilaznici. Riječ je o projektu iznimno vrijednom za grad Vinkovce ali i grad Vukovar te sve ljude koji se žele na brži i jednostavniji način uključiti na mrežu hrvatskih cesta i autocesta", izjavio je Plenković. Izrazio je zadovoljstvo što radove izvode hrvatske tvrtke ocjenivši kako je riječ o projektu "jako dobrom za istočna vrata Hrvatske".

Projekt je predstavio direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, rekaši da su predviđene dvije faze - I. faza u duljini od 5,5 kilometara koja uključuje izgradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge M105 i nadvožnjaka preko kraka 5 čvora "Vinkovci–istok", te II. fazu u kojoj će se izgraditi nadvožnjak preko željezničke pruge R105 Vinkovci - Drenovci i industrijskog kolosijeka za Silos, na dionici dugoj 1,5 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Izgradnja zaobilaznice oko Vinkovaca je vrlo značajan infrastrukturni projekt koja će omogućiti brži razvoj grada ali i kvalitetnije povezivanje svih dijelova županije", istaknuo je ministar Butković, dodavši da je rok za dovršenje radova 24 mjeseca.  Najavio je i skoro rješavanje prometnog povezivanja grada Otoka s autocestom A3 Lipovac-Zagreb. Istočna vinkovačka zaobilaznica dio je konačnog rješenja brzih cesta Osijek-Nuštar-Vukovar i Vinkovci-Županja. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike