O DOBRIM VIJESTIMA IZ GRČKE / Plenković o BBB-ovcima: 'Jesam li bio u pravu? Najglasniji su bili oni koji im nisu pomogli ni na koji način'

Image
Foto: Karlo Klasic/PIXSELL

Uoči radnog ručka, predsjednik Vlade dao je izjavu za medije u dvorištu restorana. Osvrnuo se na uhićene Dinamove navijače u grčkim zatvorima i novu istragu EPPO-a protiv bivše ministrice Žalac

8.12.2023.
14:02
Karlo Klasic/PIXSELL
VOYO logo

U povodu predsjedanja Kraljevine Španjolske Vijećem EU, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će danas na radnom ručku s veleposlanicima država članica Europske unije u Hrvatskoj u jednom zagrebačkom restoranu.

Uoči radnog ručka, predsjednik Vlade dao je izjavu za medije u dvorištu restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za Bad Blue Boyse koji se nalaze u grčkim zatvorima, a koji bi uskoro mogli biti pušteni i dovedeni u Hrvatsku, rekao je da su to dobre vijesti za hrvatske državljane.

"Jesam li bio u pravu? Možete odabrati tri načina: jedan – imao sam sreće, pogodio sam, dva – to je negdje baba Vanga zapisala i tri – nemamo nikakav međunarodni utjecaj. Pa sad vi birajte", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najglasniji o temi su ovi koji hrvatskim državljanima u Grčkoj nisu pomogli ni na koji način. Oni su najglasniji, najviše komentiraju, a u ovom konkretnom slučaju nisu napravili ništa. Imamo dvije vrste djelovanja hrvatske države i Vlade koju ja predstavljam u ovom slučaju.

Image
NAKON 4 MJESECA /

Doznajemo: Dio BBB-ovaca uskoro izlazi na slobodu! Donesene prve odluke o ukidanju istražnog zatvora

Image
NAKON 4 MJESECA /

Doznajemo: Dio BBB-ovaca uskoro izlazi na slobodu! Donesene prve odluke o ukidanju istražnog zatvora

Prvi je konzularni način djelovanja prema našim državljanima koji se nađu u nekom problemu poput ovog. Naše veleposlanstvo i nastoje pomoći najbolje kako mogu. Drugi način je kad imate ovako neobičnu okolnost, onda vi kao država djelujete prema državi u kojoj se to dogodilo. Mi smo već u kolovozu bili u Grčkoj, razgovarali s premijerom, ministri s ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da smo mi cijelo vrijeme radili, za razliku od ovih zajedljivaca koji su samo komentirali i nisu činili ništa, onda smo mi na temelju ova tri načela eto sada zajedno kao i zajedljivci sretni što su se počele donositi dobre odluke za hrvatske državljane u Ateni", dodao je premijer Plenković.

Plenković se osvrnuo i na istragu bivše ministrice Gabrijele Žalac koju je pokrenuo EPPO. Premijer je kazao kako o tome nema nikakvih informacija te da je sve što zna pročitao u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona ne šteti imidžu moje Vlade. Ona nije u Vladi već četiri godine", kazao je premijer.

O problemu s otpadom u gradu Zagrebu poručio je da će Vlada pomoći da se riješi ovaj problem na Jakuševcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Plenković i na oporbu, posebno na saborskog zastupnika Krešu Beljaka, koji je nedavno kazao da se premijer koristi "udbaškim metodama".

"Za njega se zna da je obijao i razbijao aute. Zamislite obraza jednog potpunog bezveznjaka koji se stavlja u Sabor. Jedan takav lopov je u stanju u medijima govoriti da sam ja udbaš, a to prepisuje od Milanovića. Vidite što znači govor koji dolazi od jednog političkog spektra", kazao je i osvrnuo se na Domovinski pokret i Most i njihovu podršku prosvjedima svinjogojaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su se uključili u lažni prosvjed kvazisvinjogojaca. Prosvjeda više nema, nestao je. A kada je nestao? Od nedjelje, kada sam javnosti jasno objasnio da su to kvaziprosvjednici, a u prosvjed su se uključili i ljudi koje su identificirani kao osobe koje pripadaju ekstremističkim skupinama", kazao je premijer.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković: 'Našli smo rješenje za Maksimirski stadion. O tome ćemo sutra na sjednici Vlade'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo