PREBACUJE LOPTICU / Plenković o Banožiću i APN-u: 'Nije me pitao kod zahtjeva za kredit, neka sam objašnjava'

Image

Za prodaju Fortenove kaže da država nije uključena u to na nikoji način, da se ne boji da će se pojaviti 'novi šeik', a za kašnjenje isporuke novih ophodnih brodova prebacio lopticu za Banožića pa rekao: 'Pitajte njega'

27.4.2023.
14:50
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u četvrtak na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Karlovačke županije. U izjavi za novinare komentirao je prodaju Fortenove.

"Dobili smo informaciju kao i svi ostali. Koliko razumijem, cilj je olakšati poslovanje kompanije koja posluje dobro. Nužno je refinancirati veliki kredit. Vidjet ćemo kakav će biti interes nakon što su angažirali međunarodne konzultante potencijalnih investitora. S našeg kuta, najbitnije je da kompanija funkcinora, da su radna mjesta sigurna", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, planira li se država u taj proces na ikoji način uključiti odgovorio je da država tu nema ulogu. "Država nije ni vlasnik, ona je 2017. godine intervenirala i spriječila stečaj ogromne kompanije koja je tada imala 60 tisuća zaposlenih. Država je spriječila da kao kule od karata padnu dobavljači i OPG-ovi. Kompanija se vratila skoro u potpunosti tržišnim okolnostima, stjecajem okolnosti nekadašnji vjerovnici, oni koji su davali kredite kompanije, došli su pod režim sankcija. To sputava normalno funkcioniranje kompanije i traže se pravni načini da se struktura vlasništva promijeni kako bi mogli normalno dalje funkcionirati", rekao je Plenković.

Ne boji se, odgovorio je, da se opet pojavi "neki šeik". Osvrnuo se i na pitanje objazni prijenosa koncesija nad poljoprivrednim zemljištem u ruke novog vlasnika te rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državi zemlju nitko ne može uzeti".

Odgovarao je i na pitanje slučaja odlaska čelnice USKOK-a Vanje Marušić, odnosno današnje izjave Ministarstva pravosuđa da nema elemenata za bilo kakav postupak protiv njena službena vozača koji je skrivio prometnu nesreću službenim vozilom van radnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, nemam pojma o tome", bio je kratak, a na dodatno pitanje što je bilo pogrešno vezano uz slučaj vozača da je Marušić dala ostavku opet je odgovorio: "Ne znam, moram komunicirati s ministrom Malenicom".

Image
starice na istom krevetu /

Ministar Beroš o šokantnoj fotografiji iz sisačke bolnice: 'Moram oštro osuditi. Ali ne i smijeniti ravnatelja'

Image
starice na istom krevetu /

Ministar Beroš o šokantnoj fotografiji iz sisačke bolnice: 'Moram oštro osuditi. Ali ne i smijeniti ravnatelja'

Novinare je zanimalo što je i ophodnim brodovima čija isporuka kasni te je i tu prebacio lopticu: "Pitajte ministra Banožića.". Za ministrov kredit APN-a odgovorio je da "je sve rekao u Zadru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti me pitao kod zahtjeva kod kredit, a sam je ozbiljan čovjek, neka sam objašnjava", odgovorio je.

Novinari su pitali bi li ozbiljan čovjek to napravio, a on je opet odgovorio: "Neka on sam odgovori na to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali što bi rekao Banožiću da ga je pitao za APN, poručio je: "Ja sam prestar da bih odgovarao na hipotetska pitanja."

Rekao je da ga nakon toliko godina u Vladi malo toga može naljutiti. Vezanom uz zahtjeve medicinskih sestara o podizanju plaća rekao je da su im one podignute prošlog srpnja, a na pitanje hoće li i njih primiti kao i sindikat liječnika, poručio je: "Nije to neki sport da treba doći do premijera pa će se sve riješiti. Treba to staviti u neke okvire."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da nema ništa protiv pozivanja glavne državne odvjetnice i bivše čelnice USKOK-a na sjednicu Odbora pravosuđa u Saboru.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo