PLENKOVIĆ O AGROKORU I OPOZIVU MINISTRA MARIĆA: / 'Ja sve znam, ali ne mogu vam reći'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je rekao da je pred njegovom Vladom više izazova nego što je očekivao, misleći prije svega na krizu u Agrokoru.

26.4.2017.
15:49
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Kako se taj problem nije mogao riješiti na temelju postojećih zakonskih okvira, kaže Plenković, Vlada je posegnula za izvanrednim mjerama.

'Lex Agrokor bio je jedino ispravno rješenje'

'Sve što je Vlada napravila napravljeno je svjesno i namjerno, nije cilj bio širenje panike već pronalaženje rješenja koja će spriječiti bilo kakve nekontrolirane lančane reakcije. Značaj najveće kompanije toliko je krupan da je sve što se učinilo bilo jedino ispravno rješenje', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Osvrnuo se na lex Agrokor i rekao da on nije donesen kako bi se zaštitila jedna tvrtka ili jedna obitelj, već zbog kretanja u proces restrukturiranja najveće kompanije. Rekao je premijer i da je prva faza provedbe tog zakona bila učinkovita i uspješna, no žao mu je što lex Agrokor nije dobio podršku svih političkih opcija u zemlji.

Plenković o opozivu Marića: 'O tome ću vam više reći sutra'

Kada je riječ o mogućem odlasku ministra financija Zdravka Marića iz Vlade, što oporba traži, Plenković kaže da će se o tome razgovarati nakon sutrašnje sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Situacija je jako zanimljiva. Ja sve znam, ali ne mogu vam reći. Sutra ću vam sve reći, 'pojest' će se ova današnja tema ako sada kažem', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo