DALIĆ OSTAJE? / 'Premijer ima podršku i većina nije upitna... što se tiče kontaminiranih dijelova Vlade još ćemo razgovarati'

Image
11.5.2018.
11:20
VOYO logo
  • Završio je sastanak vladajuće koalicije o aferi Hotmail
  • Andrej Plenković, a samim time i Martina Dalić, dobili su podršku koalicijskih partnera
  • Radimir Čačić nakon sastanka je poručio da bi napravio sve isto kao i Dalić
  • "Očekujemo da se odvoji žito od kukolja", poručio je Kosor koji je poslao možda i najoštriju poruku
  • Vladajući će i u utorak sjesti i raspravljati o aferi Hotmail

NOVO 12:38 "Sastanak se nastavlja u utorak. Pozvat ćemo i izvanrednog povjerenika. Dajemo podršku Plenkoviću kao premijeru i većina u Saboru nije upitna. No, očekujemo da se neke stvari trebaju rješavati, prvenstveno nagodba u Agrokoru. Također, ako se netko okoristio u procesu, očekujemo da će biti istraženi od određenih državnih institucija", rekao je HSLS-ov šef Darinko Kosor.

"Očekujemo da se odvoji žito od kukolja", izjavio je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12:33 "Nastavljamo sljedeći tjedan razgovor o procesu nagodbe i problemu o kojem smo danas razgovarali. Što se Vlade tiče i funkcionalnih ciljeva, vladajuća koalicija podržava funkcioniranje Vlade. Što se tiče kontaminiranih dijelova u cijelom procesu, o tome ćemo razgovarati i u skladu s političkom odgovornosti donijeti odluku", izjavio je Milorad Pupovac po završetku sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12:27 Branimir Glavaš izašao je sa sastanka i poručio da premijer ima podršku partnera. Po svemu sudeći, Martina Dalić i dalje uživa potporu vladajuće većine i premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12:23 Završio je sastanak vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


12:12 "Ako je kriva, smijenimo je. Ako nije, prestanimo prodavati maglu. To sam jasno rekao", izjavio je Radimir Čačić (Narodna stranka - Reformisti) koji je prvi napustio sastanak u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se to dogodilo meni, potpuno isto, na isti način bih napravio i ja. To može biti koruptivno i kriminalno, a može biti potpuno zakonito", poručio je Čačić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:02 Saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke GoranDodig ustvrdio je da slučaj s mailovima treba preispitati i utvrditi što su stvarne činjenice pa tek onda donositi zaključke i davati odgovore.

"Puno sam takvih 'autentičnih' izjava vidio koje nisu bile istinite i treba vidjeti što je točno," odgovorio je na novinarsku opasku da je i sama Dalić potvrdila autentičnost mailova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


11:40 Saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić komentirao je nova otkrića o načinu na koji je ministrica Martina Dalić vodila proces nastanka lex Agrokora. Na pitanje ima li elemenata kaznenog djela, odgovorio je: "Iz svega što sam vidio, itekako ima. Afera Karamarko je kamilica u odnosu na ovo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


11:12 "Teško je raditi bilo kakav posao ako ga morate raditi u kratkom roku. Mailovi će se sada raspraviti", kazao je nezavisni zastupnik Željko Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


11:05 Jedan od HDZ-ovih koalicijskih partnera Branimir Glavaš prilikom dolaska u zgradu Vlade kazao je: "Ono što sam vidio u medijima apsolutno nije ugodno. Posljedica bi moglo biti, ali pitanje je je li to točno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uoči sastanka s novinarima se obratio premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li ga koalicijski partneri obavijestili o tome da će tražiti ostavku Martine Dalić, odgovorio je: 'Ne, rekli su vama da vi kažete meni', rekao je Plenković. Dodao je i da Vlada nije ničiji talac, pa tako ni Martine Dalić. 'Ne, mi nismo ničiji taoci. Mi moramo finalizirati nagodbu u Agrokoru, imamo još 60 dana. Zašto su mailovi izašli baš na dan kad ja dajem veliki intervju i kad primam nagradu za Europski govor godine? Ako su bili dostupni, zašto nisu izašli ranije?', pitao je Plenković, javlja N1. Premijer je dodao da je javnost zaboravila kontekst u kojem se sve oko Agrokora događalo.

Image
DALIĆ UOČI SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: /

'Zašto mislite da sam izgubila njihovo povjerenje? Voljela bih vidjeti sadržaj vaših mailova'

Image
DALIĆ UOČI SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: /

'Zašto mislite da sam izgubila njihovo povjerenje? Voljela bih vidjeti sadržaj vaših mailova'

'Ako su pogreške u procesu bile namjerne, netko će odgovarati'

Na pitanje o tome je li proveo istragu o jučer objavljenim SMS porukama, Plenković je novinarima rekao neka budu ozbiljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Je, je, hoćete da vam pokažem SMS? Budite ozbiljni. Ovo je za šalu i zabavu, zabavljao sam se jučer kad sam vidio kako to izgleda. Ja se budim i idem spavati s time da kažem da kako ćemo mi nešto iskemijati... Ne mislim da mi itko radi o glavi, u političkoj utakmici svi se bore na svoj način. Ja se borim kako mislim da treba: korektno, ne kradem, ne kemijam... Ako je netko dao veliki doprinos da riješimo najkrupniji problem hrvatskog gospodarstva od Domovinskog rata naovamo, dala ga je ona. Nisu uzalud ljudi prepoznali koliko je taj zakon spriječio štete. Sad se bavimo pogreškama koje su nastale u procesu. Ako su one namjerne, netko će odgovarati. Ako nisu, idemo dalje', rekao je Plenković, javlja N1.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo