PLENKOVIĆ O 'AFERI DNEVNICE' I ODNOSU S CVITANOM: / 'Napravio sam ono što je normalno da se napravi'

Image

Premijer Andrej Plenković koji se nalazi u Bruxellesu komentirao je širanje istrage u 'aferi Dnevnice' na Sabor iz čijeg su Ureda za opće poslove djelatnici Uskoka iznijeli kutije s dokumentacijom

9.3.2017.
18:28
VOYO logo

Od DORH-a, kaže, očekuje da u cijelosti istraži i utvrdi istinu s ovom aferom, koja je dobila puno veće razmjere nego što je itko mogao pretpostaviti na početku.

'Očekujem i od Državnog odvjetništva kao institucije i od glavnog državnog odjetnika da kvalitetno i profesionalno obavljaju sve zadaće koje su im postavljene. Još jednom ponavljam, mi surađujemo na nizu tema, od suradnje po pitanju procesuiranja ratnih zločina, zastupanja države u imovinskopravnim pitanjima, međunarodnim sporovima, arbitražama i normalno je da je ta suradnja bila ostvarena i kad je riječ o ovakvom, doslovno vrlo bizarnom slučaju', rekao je Plenković za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o aferi Dnevnice pročitajte OVDJE!

Image
BOŽO PETROV O INFORMACIJI KOJU JE PRVI OBJAVIO NET.HR: /

'Da, očekujem da DORH pročešlja svu dokumentaciju i u Saboru'

Image
BOŽO PETROV O INFORMACIJI KOJU JE PRVI OBJAVIO NET.HR: /

'Da, očekujem da DORH pročešlja svu dokumentaciju i u Saboru'

Odnos s glavnim državnim odvjetnikom

Komentirajući odnos s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom, Plenković je kazao kako su se razgovori odvijali na visokoprofesionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što se mene tiče do sada dijalog je bio jako dobar, nismo se mi sad viđali svaki dan, ali kad god smo imali referentnu točku o kojoj se moramo konzultirati ona je bila visoko profesionalna, uz uvažavanje nadležnosti i ovlasti i Vlade i DORH-a', kazao je premijer.

'Ja sam napravio ono što je normalno da se napravi kada vidite na svoje oči da je nešto puno dublje i ozbiljnije nego što je izgledalo na prvi pogled. Onda sam ne samo kao predsjednik Vlade, nego kao građanin, pravnik, zdravorazumski postupio na jedini mogući način. Za sve što treba, ne samo ja, nego i svi ljudi koji rade u Vladi su spremni se odazvati na razgovore i pojasniti stajališta i eventualne upite koje istražitelji mogu imati', istaknuo je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je proširio istragu te sada češlja i Vladu i Sabor oko isplate putnih naloga kako bi ustanovili tko je zapravo krao novac iz državne blagajne, tko bi to mogao postati osumnjičenik u ovoj aferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo