PLENKOVIĆ NOVOG MINISTRA BEROŠA PREDSTAVIO SABORU, ZA POTVRDU TREBA 76 RUKU: / 'Stanje u zdravstvu nije dobro, ali hrabro ću vršiti dužnost'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

O novom ministru izjasnit će se i Sabor, ali raspave neće biti. Održat će se samo glasanje

30.1.2020.
8:48
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Dva dana nakon što je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva, premijer Andrej Plenković saborskom Odboru za zdravstvo predstavio je njegovog nasljednika - Vilija Beroša.

"Drago mi je da vam mogu predstaviti kandidata. Riječ je o specijalistu neoukirurgu koji je veći dio karijere radio u KBC Sestre Milosrdnice. Doktorirao je na PMF-u, na područku molekularne biologije", rekao je Plenković dodavši kako je Beroš član HDZ-a koji je trenutačno na funkciji pomoćnika ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usporedno je razvijao i znanstvenu karijeru, doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, ima status izvanrednog profesora u znanstvenom području biomedicinskih znanosti. Dr. Beroš bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova. Temeljem svojeg političkog angažmana, član je HDZ-a, pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva od 2018. godine na dužnosti pomoćnika ministra, dodao je premijer.

Image
NOVI MINISTAR ZDRAVSTVA OTKRIO KOJI ĆE MU BITI PRVI KORACI KAD STUPI NA DUŽNOST: /

'Imam malo vremena, ali...'

Image
NOVI MINISTAR ZDRAVSTVA OTKRIO KOJI ĆE MU BITI PRVI KORACI KAD STUPI NA DUŽNOST: /

'Imam malo vremena, ali...'

Oglasio se i Beroš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ću odgovorno i hrabro pokušati vršiti ovu časnu dužnost. Vrijeme je da se o zdravstvu počne govoriti ozbiljno. Stanje nije dobro, u desetak minuta vam ne mogu ni naznačiti probleme koji su puno širi", istaknuo je.

'Zdravlje nacije pitanje je nacionalne sigurnosti'

Beroš je još jednom istaknuo važnost uvođenja helikopterske hitne službe, a govorio je i o zdravstvenim problemima nacije, odgovarajući a pitanje SDP-ove Romane Jerković:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravlje nacije je gotovo pitanje nacionalne sigurnosti. Utemeljen je nacionalni program borbe protiv raka. Moramo naglašavati preventivne aktivnosti", smatra Beroš.

Kandidat za novog ministra zdravstva uvodno nije iznosio svoje prioritete, i objasnio je zašto tako postupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremio sam izlaganje o prioritetnim izazovima hrvatskog zdravstvenog sustava, no ovih dana kada sam to radio, shvatio sam da vam u predloženih 10-tak minuta ne mogu ni naznačiti sve probleme koji su dosta širi", rekao je članovima Odbora.

Ispričao im se i što je u medijskoj kampanji proteklih dana predstavljan kao ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom istupu isticao sam da još nisam ministar, da tek trebam biti potvrđen, da nastupam s aspketa pomoćnika ministra zdravstva, kazao je dr. Beroš.

O novom ministru izjasnit će se i Sabor, ali raspave neće biti. Održat će se samo glasanje, a za potvrdu novog ministra potrebno je 76 ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo