'ponosan sam na vas' / Plenković ni riječi o Milanoviću: 'Curenja informacija u slučaju Janaf nije bilo kao u nekim drugim slučajevima. Smjena Ćorića? Prva vijest'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer je u riječkom brodogradilištu 3. maj bio na svečanosti primopredaje gradnje 733-Algoma Interpid

29.9.2020.
12:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u riječkom brodogradilištu 3. maj na svečanosti primopredaje gradnje 733-Algoma Interpid. Uz premijera Plenkovića, na prigodnoj svečanosti primopredaje bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Gradnja 733 je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, za koji je ugovor potpisan s kanadskom tvrtkom Algoma Central Corporation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnju 733 bila je otkazana u listopadu 2018. godine, no početkom rujna prošle godine 3. maj je potpisao novi ugovor s kupcem o njegovu dovršetku, a nedugo nakon toga je Vlada riječkom brodogradilištu dala državno jamstvo za kredit za dovršetak toga broda.

Image
Analitičari za RTL.hr /

Što se krije iza sukoba Milanovića i Plenkovića? Obje strane ponašaju se nedopustivo, a predsjednik je u 'nezgodnoj situaciji'

Image
Analitičari za RTL.hr /

Što se krije iza sukoba Milanovića i Plenkovića? Obje strane ponašaju se nedopustivo, a predsjednik je u 'nezgodnoj situaciji'

"Drage radnice i radnici 3. maja, ja vam od srca čestitam. Ovo je vaš uspjeh. Bravo! Uspjeh kojem danas svjedočimo je potvrda vašeg rada i zalaganja. Ovo je dokaz snage", kazao je Plenković i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša Vlada je jasno ponavljala da nije odustala od brodogradnje. Mi smo prošlog ljeta donijeli odluku o nastavku brodogradnje u 3. maju. Uzeli smo u obzir značaj 3. maja kada smo donosili odluku", istaknuo je premijer poručivši da je jako ponosan na sve njih. 

Nakon samog događaja, premijer Plenković je odgovarao na pitanja novinara. Plenković je komentirao informacije da bi BAT mogao zatvoriti svoju tvornicu cigareta u Kanfanaru pokraj Rovinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marić vodi s njima razgovore. Nama je želja da se nađe rješenje da budemo svi zadovoljni. Na tržištu postoje i drugi igrači", rekao je premijer.

O susretu s Izetbegovićem i Čovićem kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastanak je prošao jako dobro. Cilj politike ove Vlade je razvijati dobre, prijateljske odnose s BiH. Razmotrili smo niz tema. Mi smatramo da se trebamo baš sada držati i duha i slova Daytonskog sporazuma, da sva tri naroda budu zastupljeni. Ta poruka je bila jasna. Smatramo da prakse koje postoje od 2006. nisu dobre. To sam im jasno rekao", kaže.

Saborski odbor za nacionalnu sigurnost od ministra Božinovića traži izvješće o curenju informacija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko vidim, curenja informacija nije bilo kao u nekim drugim slučajevima - afera SMS, pa pucanje mjera u slučaju Rimac. Ovdje je to praktički bilo jako dobro organizirano od strane USKOK-a i policije. Ja ne znam odakle cure to informacije", jasno će.

Danas na slobodu izlazi Josipa Rimac. Na pitanje da li ga to brine, Plenković je rekao da ga ne brine. A na pitanje je li istinita informacija da bi ministar Tomislav Ćorić mogao biti smijenjen, premijer je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva vijest."

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo