kaže da bi mogao tužiti svaki dan, ali... /

Plenković: ‘Neću tužiti Orepića zbog njegovih izjava o Todoriću i meni'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prokomentirao je i otkazivanje posjeta Hrvatskoj srpskog predsjednika Aleksandra Vučića rekavši da takvi posjeti trebaju biti u pravom trenutku jer su osjetljivi

4.10.2017.
11:40
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ponovno je potvrdio tvrdnju koju je nedavno rekao da da je uoči loklanih izbora zaustavljena istraga i moguće uhićenje Ivice Todorića.

Ponovio je da mu je Plenković rekao da pričeka da završe lokalni izbori, a kao argument bio je da je izložen pritiscima. Na upit osjeća li odgovornost što prije o tome nije izvjestio javnost rekao je da - ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković koji je danas nazočio konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – Poljoprivreda za 21. stoljeće” komentirao je tvrdnje bivšeg Mostova ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića naglasivši da neće zbog ove izjave tužiti Orepića te da bi mogao svaki dan tužiti nekoga, ali kada se odlučio baviti javinm poslom onda će to trpjeti na svojim leđima. 

"Ja sam bio vrlo jasan na otvorenim sjednicama Vlade. I kao političar i kao pravnik jasno odvajam politiku stranke i izvršnu vlast od djelovanja policije, DORH-a i pravosuđa i zato očekujem da istu percepciju uloge policije i DORH-a imaju oni koji su obnašali funkciju ministra unutarnjih poslova, a koji su u trenutku kad su ostali bez funkcije pozivali narod na ulice. Tu vidim da nema jednakog stupnja zrelosti u percepciji zadaća različitih grana vlasti, a osobito potpune neovisnosti rada policijskih tijela. Moja poruka je jasna, konstantna, neovisno o kome je riječ", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je i prokomentirao otkazivanje posjeta Hrvatskoj srpskog predsjednika Aleksandra Vučića rekavši da takvi posjeti trebaju biti u pravom trenutku jer su osjetljivi.

“Čini mi se da na taj trenutak treba pričekati još neko vrijeme nakon izjava koje smo čuli”, dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike