KAŽE DA NIJE ZNAO ZA PORUKE / Plenković nikad nije zvučao nervoznije: 'Tko je AP? Ha? Andrej Plenković? Oporba prati poglavicu Milanovića'

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Vlade dao izjavu za medije

2.2.2023.
14:39
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Vlade dao izjavu za medije. Dobro je ocijenio vijest o padu inflacije, prva otkako je Hrvatska u eurozoni.

"Vjerujemo da će se cijena stabilizirati i da ćemo dogodine u ovo doba govoriti o stopi inflacije od oko šest posto. Nema svađe između Vlade i poslovnog sektora. Teza koju smo rekli prije malo više od mjesec dana je da nije bilo pretjeranog zaokruživanja cijena, već je bilo potpuno neopravdanog dizanja cijena", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je ponovio da je Vlada u vrijeme najveće krize ostvarila dva strateška interesa, a to je članstvo u eurozoni i Schengenu.

Image
POSLA PREKO GLAVE /

O aferi AP se oglasio i USKOK: 'Imamo tri milijuna stranica digitalne komunikacije'

Image
POSLA PREKO GLAVE /

O aferi AP se oglasio i USKOK: 'Imamo tri milijuna stranica digitalne komunikacije'

O porukama: 'Morala je krenuti operacija spašavanja našeg poglavice'

Zatim je komentirao aferu AP i odgovorio je na pitanje je li ga Uskok ikada zvao na razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu, nisu. Na jednoj televiziji je bila jedna sakrivena anketa i onda je nastao kaos. Sve bitne teme je riješio HDZ. Imamo najveći broj zaposlenih, najmanji broj nezaposlenih, 40 posto višu prosječnu plaću u šest godina... I sada oporba nema što. I ovo što se sada događa je ne tema. Imate danas i temu oko pomorskog dobra na Markovu trgu. Tko je sada predvodnik? Predvodnik je možemo i ovi tu iz Zagreba. Oni su postali glavni za prijave. Onda ste imali Sakomana koji je govorio protiv sina Tome Medveda, da je on šmrkao kokain, a na kraju je to bila laž. Smiješno. Poanta je kreiranje kaosa na neistinitim podacima. Nametanje tema koje nisu tema."

"Ponedjeljak, naš poglavica oporbeni - Milanović, 40 minuta je vrijeđao. I onda kaže, joj oprostite bio je lapsus. 40 minuta, stavova o Rusiji, Ukrajini, Srbiji, Kosovu... I onda neki politički tjednik ignorira Petrinju, nema ni retka, nula. Nema ni riječi o nastupa poglavice u Petrinji, nego ide operacija spašavanja našeg poglavice. Kako da izvučemo poruke koja druga medijska kuća ima već pet mjeseci, ali nisu objavili, i gledaju kako da prebace teret na HDZ. To svi vidimo. I mi, i vi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko je AP? Andrej Plenković?'

"Operacija ma da ne može biti preciznija. Ništa o napadu na vašeg kolegu u Petrinji, sve prebaci na HDZ. I čak danas ovaj Hajduković daje kaznene prijave. To vam je kontekst. Oni moraju izmisliti bilo što. Minimalna plaća je porasla za 69 posto u našem mandatu, a prosječna za 40 posto. Nije lako. I još oni idu pratiti poglavicu i slušati ga. To je jedan očaj oporbe koji svaki dan mora izbaciti ne temu. Što je AP? Ha? Andrej Plenković?"

Upitan može li za sve suradnike dati ruku u vatru da tu nema ništa nezakonito, Plenković je rekao da nije na njemu da to radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate izjavu glasnogovornika Vlade koji sve kaže, u detalje, imate izjavu Hrvatskih šuma, ali ne", rekao je Plenković.

"Marko je deset dana prije tih poruka zaposlen. To smo danas iskomunicirali. Mislim da je najbolje da se mi svi izuzmemo od poslova koje radimo. Nešto što postoji već pet mjeseci neka druga kuća je imala pet mjeseci i ovi drugi su išli spašavati poglavicu iz blata. Bitan je kontekst. To nije slobodno novinarstvo, nego politička agenda. Spašavanje ovog koji nas je osramotio u Petrinji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako bih ja od ranije znao za ove poruke?'

"Mi smo u političkoj bitci. Nismo mi baš vesla sisali niti ćemo šutjeti i da nećemo reagirati. Kako bih ja znao od ranije za ove poruke? Nije bitno što je meni normalno ili ne. Bitno je samo što je čisto, a što nije. Stvarna tema je rad Vlade na novom Zakonu obnove. Godinu i pol dana je do izbora i oni moraju kreirati kaos. Nije ovo spontano i ničim izazvanim. Moja je zadaća da iz svih ovih kriza vodimo državu prema naprijed i ka višem standardu."

"U svim ovim porukama je sasvim jasno da nitko od njih ne trguje utjecajem. Ni Marko sam nije shvatio o čemu je riječ u tim porukama. I to je to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo