PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA S VRHOM HDZ-A POSLAO PORUKU PUPOVCU: / 'Hoću da se obustavi negativna spirala koja je krenula proteklih dana'

Image
Foto: Pixsell

U HDZ-u su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji s osvrtom na prošlotjedne napade i komentare Milorada Pupovca

27.8.2019.
22:36
Pixsell
VOYO logo

U središnjici HDZ-a održan je sastanak vodstva stranke na kojem je tema bila aktualna politička situacija, začinjena s sve češćim napadima na pripadnike srpske nacionalne manjine.

"Spominjali smo sva zbivanja u proteklih nekoliko dana u Hrvatskoj. Politika koju vodimo, politka Vlade i HDZ-a je stvarati zemlju u kojoj se sve manjine koje žive u Hrvatskoj osjećaju dobro i sigurno, uključujući i naše sugrađane koji su predstavnici srpske nacionalne manjine", odgovorio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković za N1, još jednom osudivši prošlotjedne napade i tražeći od policije da procesuira počinitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INCIDENT KOD KNINA: /

Maskirani nasilnici napali ljude koji su gledali Crvenu Zvezdu, vlasnika kafića udarili bocom u glavu, a ozlijeđeno je i dijete

Image
INCIDENT KOD KNINA: /

Maskirani nasilnici napali ljude koji su gledali Crvenu Zvezdu, vlasnika kafića udarili bocom u glavu, a ozlijeđeno je i dijete

Doprinos polarizaciji

Plenković je izjavio i da želi da političke stranke koje jačaju polarizaciju budu identificirane. Kaže kako HDZ nema ništa s njima i poziva Milorada Pupovca da ne pridonosi polarizaciji, ističući kako nisu razgovarali o razvrgavanju koalicije sa SDSS-om.

"Svatko tko obnaša ključne političke dužnosti i dio je parlamentarne većine treba pridonositi smanjivanju tenzija. Hoću da se obustavi negativna spirala koja je krenula proteklih dana. Očekujem da se počinitelji individualnih kaznenih djela pronađu i kazne. Dosta sa spiralom mržnje, to ne dolazi u obzir u zemlji koja je članica EU-a, NATO-a, koja ide naprijed. Takve teze o Hrvatskoj ne stoje", zaključio je Plenković dodavši da se 2015. i 2016. dogodila polarizacija koja se svela na "ili mi ili on".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rehabilitacija ustaštva

Na kraju je poručio kako će razgovarati s Pupovcem koji je, nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u intervjuu izjavio kako je hrvatska faktor nestabilnosti u regiji jer se u njoj promovira nesnošljivost i pokušava rehabilitirati ustaštvo.

Vlada je osudila te izjave, a ministar zdravstva Milan Kujundžić je rekao da je to što Pupovac radi sramotno, dok ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u retorici Srbije vidi pokušaj skretanja Hrvatske s europskog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo