o navodima Nacionala / Plenković nakon razgovora s Brkićem: 'On demantira sve navode koji su objavljeni u tisku'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Otvoreno razgovaramo o ovoj situaciji i nije ugodna ni za zamjenika predsjednika HDZ-a', kazao je Plenković

2.10.2018.
20:24
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo


Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća komentirao je navode da je Milijan Brkić svojedobno odavao informacije o policijskim istragama.

"Razgovarao sam sa zamjenikom predsjednika prije sastanka i glavni tajnik i ja. Čini mi se da on demantira sve navode koji su danas objavljeni u tisku, da su to teme koje su ranije bile reciklirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stav HDZ-a je vrlo jasan. Želio da se rasvjetli afera SMS koja ima puno svojih slojeva. Što se tiče ovoga, trebamo vidjeti, danas je bilo jedno priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova, po tome bi se po mom mišljenju mogao očitovati i DORH. To su teme iz nekih ranijih vremena 2011. godine i za mene su to bila nova saznanja", kazao je Plenković.

"Otvoreno razgovaramo o ovoj situaciji i nije ugodna ni za zamjenika predsjednika HDZ-a. Nastojat ćemo da se sve ispita i vidjet ćemo što je tu točno, a što ne", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U tijeku sučeljavanje Plenkovića i Brkića u središnjici HDZ-a

Image

U tijeku sučeljavanje Plenkovića i Brkića u središnjici HDZ-a

Premijer je kazao kako mu je smiješna optužba da se u stranci događaju unutarstranački obračuni, a također se osvrnuo i na prosvjed u Vukovaru. Kazao je kako je stav HDZ-a i Predsjedništva jasan. "Procesuirati ratni zločine da, manipulirati tom temom apsolutno ne i s te strane prosvjedu Vukovaru nema podršku HDZ-a", kazao je.

Na pitanje hoće li Brkić, kako je ranije najavio, prisustvovati prosvjedu, Plenković je kazao kako nije čuo da je to Brkić rekao. "To nije rekao ni na jednom sastanku HDZ-a", kazao je premijer, a na pitanje što će biti ako Brkić ode na prosvjed poručio je: "Vidjet ćemo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao premijer želim da sigurno-obavještajni sustav bude nepropustan. Što se tiče curenja informacija, to treba sprječavati", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo