PLENKOVIĆ NAJAVIO: / Sastanak o kupnji borbenih zrakoplova u utorak, a ratifikacija Istanbulske početkom travnja

Image
Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

"Oni koji imaju rezerve spram Istanbulske konvencije i ne vjeruju u hrvatske institucije - s interpretativnom izjavom dobili su jamstvo.

23.3.2018.
21:44
Jurica Galoić / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u petak navečer sastanak hrvatskoga državnog vrha idući tjedan, u ponedjeljak, a sastanak Vijeća za obranu u utorak u 18 sati na temu – kupnja borbenih zrakoplova.

Premijer Plenković po povratku iz Buxellesa sa summita EU, u razgovoru za večerašnji Dnevnik Hrvatske televizije (HTV), uz vanjskopolitičke teme, još je jednom pojasnio stajalište hrvatske Vlade vezano za ratifikaciju Istanbulske konvencije i interpretativnu izjavu koju je Vlada RH jučer prihvatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ S GLAVNIM TAJNIKOM NATO-a: /

'U idućih nekoliko tjedana donijet ćemo odluku o nabavi borbenih zrakoplova'

Image
PLENKOVIĆ S GLAVNIM TAJNIKOM NATO-a: /

'U idućih nekoliko tjedana donijet ćemo odluku o nabavi borbenih zrakoplova'

"Klub HDZ-a mora imati povjerenje u vlastiti stav i procjenu"

"Radi se o konvenciji Vijeća Europe iza koje je i ranije stajala vlada HDZ-a. Moramo pojačati sve naše napore protiv fenomena nasilja prema ženama u hrvatskom društvu. Očekujem da će većina razumjeti što je cilj Konvencije. Ovo je tema civilizacijskog karaktera zaštite žena u našem društvu", rekao je Plenković, napomenuvši kako želi još jednom poslati poruku hrvatskoj javnosti vezano za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Glede glasovanja u Hrvatskom saboru kao i glasovanja zastupnika HDZ-a, poručio je da "Klub HDZ-a mora imati povjerenje u vlastiti stav i procjenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U hrvatskom zakonodavstvu postoji već pojam roda, zato očekujem od svih članova HDZ-a da to prihvate. Oni koji imaju rezerve i ne vjeruju u hrvatske institucije - s interpretativnom izjavom dobili su jamstvo. Većinsko je raspoloženje jasno, pa i kod partnera u koaliciji. Istanbulska konvencija će se ratificirati u prvom ili drugom tjednu travnja, nakon početka sjednice Sabora 11. travnja", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo