nakon sjednice vlade / Plenković komentirao okončanje štrajka u pravosuđu, nevrijeme, svinjsku kugu i Milorada Dodika. 'Kako je došao?'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Kazao je i kako MUP nije znao za to, te da mu nije bilo poznato kako je Dodik došao na Hvar te da je vidio da Aleksandar Vučić kaže da je došao helikopterom Republike Srbije

27.7.2023.
16:07
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Održana je posljednja fizička sjednica Vlade prije stanke, a premijer Andrej Plenković najavio je kako ljetni odmor završava 17. kolovoza, kada će se održati sljedeća sjednica Vlade.

Na početku svog obraća Plenković se dotaknuo posljedica nevremena koje je bilo u prošlu srijedu, a za koje je rekao da bilo najgore otkad postoje meteorološka mjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se zahvalio svim službama koje su pomogle, a istaknuo je da je situacija posebno zahtjevna u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj postoji i problem svinjske kuge.

Image
NA SJEDNICI VLADE /

Plenković: 'Grmljavinska oluja najveća je na području Hrvatske od 19. stoljeća, županijama šaljemo 20 mil. eura'

Image
NA SJEDNICI VLADE /

Plenković: 'Grmljavinska oluja najveća je na području Hrvatske od 19. stoljeća, županijama šaljemo 20 mil. eura'

Što se tiče druge teme, okončanja štrajka u pravosuđu, Plenković je ponovio kako je ponuda od 12 posto dobra ponuda, te je kazao "bilo je krajnje vrijeme da se štrajk okonča".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo jednu neuobičajenu odluku od strane Vrhovnog suda koji je ovaj štrajk proglasio zakonitim i time i pridonio na dužinu trajanja štrajka", rekao je Plenković.

"Ne vidim nikakve konkretne najave da bi drugi štrajk bio na dnevnom redu", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i posjeta Milorada Dodika na Hvar, istaknuo je kako nije znao da on dolazi u posjet predsjedniku Republike. "To je jedna vrlo neobična situacija. Predsjednik ima slobodu da zove koga hoće… Očekujem izvanrednu sjednicu da se raspravi kako je netko bez note iz veleposlanstva došao u Hrvatsku i da se traži očitovanje predsjednika kako mu je gost došao bez da se to najavi uobičajenim putem", govori premijer.

Dodao je i kako MUP nije znao za to, te da mu nije bilo poznato kako je Dodik došao na Hvar te da je vidio da Aleksandar Vučić kaže da je došao helikopterom Republike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se osvrnuo i na aferu u HEP-u rekavši da je "Vlada po pitanju viškova plina pokazala punu transparentnost i u vezi te teme nema nikakvih novosti".

"Odstupanja su se dogodila, provjerit ćemo kako je to bilo moguće. To nije u ovom trenutku tema kojom se bavimo. Imamo druge teme. Danas neće, sutra neće, dok smo na godišnjem odmor, sigurno neće", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Plenkovića dočekali nezadovoljni uzgajivači svinja, a on poručio: 'Ministrica će odgovoriti na sva pitanja'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo