'PREGRŠT LJUBAVI I MIRA' / Plenković i Jandroković čestitali Uskrs pravoslavnim vjernicima

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, uputili su čestitke vjernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru

5.5.2024.
9:57
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Svim pravoslavnim vjernicima i svim ostalima koji Uskrs također slave prema julijanskom kalendaru čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim vjernicima Uskrs u sebi nosi poruku radosti te je znak Božje ljubavi prema čovjeku i vjere u pobjedu života nad smrću. I kao što vjernike učvršćuje u nastojanju da nikad ne posustanu u suočavanju sa svakidašnjim izazovima, svima neka također bude nadahnuće u njegovanju međusobnog poštovanja i izgradnji bolje budućnosti za sve građane naše domovine", istaknuo je premijer Plenković, priopćeno je iz Vlade RH.

"Želim da vam predstojeći dani proteku u miru i veselju, u zajedništvu vaših obitelji i najmilijih. Hristos vaskrse!”, dodao je u čestitci predsjednik Vlade RH Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'VJERA U BOLJE SUTRA' /

Milanović čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima pa poslao poruku

Image
'VJERA U BOLJE SUTRA' /

Milanović čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima pa poslao poruku

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju čestitku svim vjernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

"Svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda života nad smrću, poruka koja je u srži Uskrsa, jača čovjekovu vjeru i ispunjava posebnom nadom. Iz te se vjere i nade rađa optimizam i proizlazi snaga potrebna za nošenje sa životnim iskušenjima.

Upravo je društveni optimizam važna pretpostavka za izgradnju skladnije zajednice, one u kojoj će podjele i nepovjerenje uvijek prepustiti mjesto međusobnom uvažavanju i solidarnosti. Uskrs nas, kao najveći blagdan svih kršćana, na to neprestano potiče te ohrabruje da konkretnije djelujemo",  istaknuo je predsjednik Sabora Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka uskršnje vrijeme i ove godine donese pregršt ljubavi i mira u domove svih pravoslavnih vjernika u Hrvatskoj, kako bi tu veliku svetkovinu mogli proslavili u istinskoj slozi i obiteljskoj radosti. Još jednom, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Hristos vaskrse!", naveo je Jandroković u čestitci svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u subotu uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, koji najveći kršćanski blagdan slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs. Uz ovaj blagdan oduvijek se vezuje vjera u bolje sutra i nada u pobjedu svjetla i dobra. Neka taj značaj uskrsnog blagdana pred nama doista potakne sve u našoj Domovini na uzajamno poštovanje, na solidarnost među ljudima i na poštivanje različitosti i dostojanstva svakog čovjeka", navodi se u čestitci.

"Našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave želim da uskrsni blagdan provedu mirno i radosno, sa svojim obiteljima i prijateljima. Sretan Uskrs, Hristos voskrese“, ističe u čestitci predsjednik Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Politička scena na Uskrsni ponedjeljak: Jedni dijelili hranu i družili se, drugi na društvenim mrežama

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo