'GRADIMO 123 VRTIĆA / Plenković i Fuchs otkrili planove: 'Dodijeljeno je preko milijardu kuna. Cilj je osigurati svakom djetetu mjesto u vrtiću'

U glavnoj dvorani NSK održana je prezentacija

19.10.2022.
11:36
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs predstavili su rezultate poziva u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a riječ je o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i opremanju predškolskih ustanova.

"Cilj je osigurati svakom djetetu mjesto u vrtiću", poručio je Plenković ističući da je dodijeljeno 1,28 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izgradnju je tako namijenjeno 848,1 milijun kuna, za dogradnju ili nadogradnju 364,9, za rekonstrukciju 58,8 i za adaptaciju 8,6 milijuna kuna. Projekte je prijavilo 126 općina, 76 gradova i jedna županija, a osigurani su dodatni kapaciteti za 17.036 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država će financirati izgradnju 123 nova vrtića, dogradnju 98 vrtića, rekonstrukciju i opremanje postojećih 29 građevina druge namjene u cilju pretvaranja u vrtićke kapacitete dok će adaptirati i opremiti devet postojećih dječjih vrtića. Time će država, najavili su, uložiti 1,22 milijarde kuna u ukupno 259 dječjih vrtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je jedno od najvećih ulaganja u predškolski odgoj'', kazao je ministar znanosti i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo