NASTAVAK VERBALNOG SUKOBA / Plenković žestoko udario po Milanoviću: 'Živi u teškoj zavisti! A vidim i da nastavlja sa šmrkavim tikovima ...'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je danas na proslavi Dana Požeško-slavonske županije

14.4.2023.
13:02
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je danas na proslavi Dana Požeško-slavonske županije. Svečanost je počela polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade, a nakon polaganja vijenca premijer Plenković sastao se sa županicom Antonijom Jozić i gradonačelnicima gradova Požeško-slavonske županije te sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Gradskom kazalištu.

Premijer je potom dao izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da smo tvrtkama ovdje pomogli da ostanu na nogama u ovo vrijeme krize", rekao je Plenković.

Domovinski pokret je najavio prosvjed "Za spas Slavonije", no Plenković nije pretjerano zabrinut. Kaže kako se radi o prosvjedu minorne stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su sa 16 zastupnika iz vremena kada je stranku vodio Škoro, došli na pet do šest zastupnika. Govoriti o spasu Slavonije nakon što smo uložili više od 2,5 milijardi eura mi djeluje deplasirano, kao da se ne prati što se sve čini i što se činilo prije. Neka usporedi što se činilo prije naše Vlade", istaknuo je Plenković.

'Smijurija, to se ne radi'

Komentirao je i slučaj suca koji je otkazao ročište jer ga je “uhvatila zlovolja nakon što je vidio platnu listu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajan razlog za neodržavanje ročišta", ironično je komentirao Plenković. "To je smijurija, neozbiljno, neodgovorno, to se ne radi", rekao je premijer.

"Što se tiče rasta plaća u pravosuđu, mi smo digli plaće u vrijeme ministra Bošnjakovića, a ministar Malenica sada radi na rješenjima", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je ponovno poručio da Milanović Hrvatskoj čini neizmjernu štetu svojim izjavama, a komentirajući predsjednikove izjave o Plenkovićevoj navodnoj kandidaturi za NATO je spomenuo i "šmrkave tikove".

"To govori čovjek koji očito živi u nekoj teškoj zavisti. Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovjek koji želi javnosti kazati informacije o meni, a u biti me ne poznaje dovoljno. Svoje frustracije projicira pa onda to što njega muči, govori o meni. A vidim da nastavlja i sa šmrkavim tikovima. To je dosta važno", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da će govoriti o SDP-ovom gradonačelniku Varaždina. Vidjeli smo jučer zanimljive transkripte. Tamo su izvanredni izbori u nedjelju. Mislio sam da će se na to referirati. S obzirom na to da je danas u Rijeci, mislio sam da će govoriti o slučaju Sortirnica, članu SDP-a kao izvođaču i strukturi SDP-a koja ima veze s tim. Zanimljivo da ta tema nije bila dotaknuta na aktualnom satu ni od koga. Kada su u pitanju ljudi iz HDZ-a, onda tema ne silazi s portala, naslovnica, upita, a kada je riječ o SDP-ovcima onda se šuti i prekriva drugim pitanjima", rekao je premijer.

'Ne znaju što bi'

Upitao je je li normalno da se pitanje jesu li funkcije na čelu hrvatske države važnije od funkcija u Bruxellesu postavlja čovjeku koji je predsjednik HDZ-a već sedmu godinu i predsjednik Vlade punih šest i pol godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio naših političkih protivnika više nema što, prate ankete, vide situaciju, vide socijalnu stabilnost, ekonomski rast, pakete mjere, hiperdobru turističku sezonu koja slijedi, investicijski kreditni rejting pa onda najbolje da ovaj tip ode, pa makar i u NATO", ističe Plenković.

Premijer smatra da je pravo pitanje kako to da se ti isti švedski novinari nisu sjetili Milanovića. "On ide na NATO samite u ime Hrvatske, bio je diplomat u hrvatskoj misiji pri NATO-u, ali ga se nisu sjetili. Kako se njega nisu sjetili, a ne što su mene uvrstili na taj popis", upitao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo