PREMIJER O POSKUPLJENJIMA / Plenković: 'Dio trgovaca lovi u mutnom i to treba stati'

Image
Foto: Danas.hr

Ako država odradi svoju ulogu, onda nije u redu da svi ti koji su profitirali od mjera Vlade, odmah neopravdano dižu cijene, kazao je premijer

4.1.2023.
17:38
Danas.hr
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković stao je pred novinare nakon skijaške utrke na Sljemenu.

Premijer je kazao da smo ulaskom u Schengen i uvođenjem eura ostvarili dva strateška cilja. Što se tiče povećanja cijena, istaknuo je da su uvidjeli da se događa nešto što nisu tražili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da sve što je Vlada napravila prošlo dobro, a da se cijene koje su bile prije 1.siječnja trebaju vratiti.

" Prevesti tečaj pošteno i korektno kako je država to odradila u korist građana”, kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čisto dizanje cijena na uštrb gospodarstva'

Kazao je da ne smije doći zbog toga što je hrvatska država u godini krize regulirala cijene struje, plina, naftnih derivata, napravila pakete za pomoć svima, pa i cijeloj poslovnoj zajednici, smanjivala PDV-a.

"Ako država odradi svoju ulogu, onda nije u redu da svi ti koji su profitirali od mjera Vlade, odmah neopravdano dižu cijene. Mi ćemo uključiti sve mehanizme države da se to spriječi i da se cijene vrate gdje su bile. Ne može država raditi sve, a netko u mentalitetu koji je čisto bezobrazluk, profiterstvo, lopovluk, raditi od građana nekoga tko nije previše pametan. To ne dolazi u obzir i zato će Vlada već sutra donijeti mjere. Ne želimo da netko od velikog uspjeha napravi bezobrazluk", naglasio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pitali smo vas /

Čak 90% bi vas objavilo crnu listu trgovaca koji neopravdano dižu cijene

Image
pitali smo vas /

Čak 90% bi vas objavilo crnu listu trgovaca koji neopravdano dižu cijene

"To je čisto dizanje cijena nauštrb gospodarstva. Država je bila odgovorna. Kad tako radite, očekujete da se svi u društvu ponašaju na isti način", istaknuo je premijer i da dio trgovaca lovi u mutnom i da to treba stati.

“Bit će angažirani svi inspektori, ne samo glavni državni inspektor. Na terenu su i čekamo njihovo izvješće”, istaknuo je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo