PLENKOVIĆ IMA RADOSNU VIJEST ZA ANTIVAKSERE / 'Nema teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno'

Image
Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

'Mi smo turistička zemlja, moramo potaknuti ljude da dođu u Hrvatsku i ostanu u Hrvatskoj i da budu sigurni da se neće zaraziti u Hrvatskoj', kazao je Plenković

12.7.2021.
18:38
Nel Pavletić / PIXSELL
VOYO logo

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, pred novinare je izašao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković. Najprije ej odgovorio na pitanje hoće li, s obzirom na lošu procijepljenost hrvatskih građana, cijepljenje postati obvezno.

"Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obvezno", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bitno je da potaknemo ljude na cijepljenje'

Međutim, on spornim ne smatra uvjetovanje potpora poduzetnicima cijepljenjem.

"Bitno je da potaknemo ljude na cijepljenje. Mi smo turistička zemlja, moramo potaknuti ljude da dođu u Hrvatsku i ostanu u Hrvatskoj i da budu sigurni da se neće zaraziti u Hrvatskoj. Vidjeli smo da je nakon te najave zabilježen rast cijepljenih prvom dozom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li taj model obuhvatiti i javni sektor, Plenković je rekao da su prikupljeni podaci po svim resorima.

'Ima resora gdje je situacija jako dobra. Ovdje su u pitanju potpore, a ne radi li netko u javnom ili privatnom sektoru", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To nisu vatrogasne, nego izdašne mjere'

Na opasku novinara kako ugostitelji tvrde da je Vlada poduzela vatrogasne mjere, a da su potrebne dugoročne reforme, Plenković je uzvratio da je "Vlada vodila politiku očuvanja radnih mjesta".

"Malo koja druga zemlja je toliko napravila. Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasni mjerama je minimiziranje. Ako su vatogasne mjere nešto što se može prevesti na 11,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru, za oprost 6 milijardi kuna poreza ili doprinosa, na davanje sredstava za likvidnost, sprječavanje ovrha… Danas imamo više zaposlenih nego 2019., uspjeli smo i da nemamo val stečajeva”, poručio je Plenković.", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo