Plašio ih i nudio spasonosne panele za 15 tisuća kuna!

'Primili smo u kuću čovjeka koji nam je pokazao cijelu dokumentaciju certifikata.

18.6.2012.
18:00
VOYO logo

Stalna istraživanja koja nas svako malo upozoravaju na zračenje aparata od mobitela do televizora dosad su raširila popriličan strah među ljudima. A dobro su očito donijela pojedincima koji neprestano kucaju na vrata i nude mjerenje zračenja u stanovima ili poslovnim prostorima.

Naravno, rezultati pokazuju da je zračenje ogromno, a spas se nudi u raznim magnetima, panelima i sličnim stvarima koji su vrlo skupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je punica na dobrom mjestu

"Primili smo u kuću čovjeka koji nam je pokazao cijelu dokumentaciju certifikata. Vrtio se po stanu s uređajem i kazaljkom od pola metra koja je neprestano titrala. Rekao je da svi spavamo na jako lošim mjestima, djeca pogotovo. Jedino nam je punica mudro odabrala poziciju. Na koncu je on sve izmjerio i izračunao da bi nas nekakvi spasonosni paneli došli do 15 tisuća kuna! Mrak mi je pao na oči. Nisam pristao na cijenu, ali mi je ostao crv sumnje u ozračenost stana", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan Splićanin dodajući kako mu je njegov gost rekao da je zaštita privremena.

Paziti na certifikate

Predsjednik Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu Vedran Korunić upozorava da oni koji mjere zračenja moraju imati njihov certifikat. Dokaz bi to bio da su educirani za rad s viskom ili elektroničkim uređajima. Također upozorava da uređaji s kojima se radi trebaju biti dobro baždareni i servisirani te da treba provjeriti da li proizvodi za zaštitu od štetnih zračenja zaista štite od zračenja podzemnih vodenih tokova, svemirskog i tehničkog zračenja ili ne. Najbolji dokaz za to je opet certifikat HUPED-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Korunić ističe kako je primjerice najbolje ne spavati u blizini uređaja koji zrače, te ističe da postoje kvalitetne zaštite koje neutraliziraju tehnička zračenja. No, moraju imati ateste. Također dodaje kako su na prirodna zračenja osjetljive životinje, te da treba izbjegavati mjesto na kojem se vaša mačka najčešće odmara, ali i biti siguran kad ptičje gnijezdo imate na krovu jer ptice izbjegavaju energetski nepovoljna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo