PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Planirate vikend provesti na otvorenome? Naša Dunja otkriva kakvo nas vrijeme čeka

Na mogućnost slabog mraza upozorava i Državni hidrometeorološki zavod

20.9.2019.
21:45
VOYO logo

Vikend će biti lijep, s prilično hladnim jutrima. Evo, u petak ujutro već u nekim kotlinama, i to ne samo Gorskog kotara i Like, temperatura je bila sasvim blizu nuli, najnižu, 2 stupnja, mjerio je Daruvar. Međutim, nije bilo hladno samo na kopnu nego i na moru, na buri. Vjetar je znatno snizio osjećaj topline pa je uz konstantni vjetar od oko 40 do 60 kilometara na sat bilo vrlo hladno!  

Sutra još malo hladnije, u većini krajeva unutrašnjosti mjerit će se 2 ili 3 Celzijeva stupnja, a pri tlu se očekuje slab mraz. Male jednoznamenkaste brojeve pokazivat će i termometri u nekim dijelovima Zagore, a u priobalju će se mjeriti od 13 do 15 stupnjeva. Kad vjetar stane, a to će biti već rano ujutro, bit će na obali ipak znatno ugodnije nego danas. Prijepodne sunčano, čak pretežno vedro, a slično će se u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zadržati i poslijepodne. Dnevna temperatura dva ili tri stupnja viša nego danas, bit će ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno subotnje jutro

I u istočnim krajevima sunčano s malo visokih oblaka. Uza slab jugoistočni vjetar i temperaturu od 18 do 20 stupnjeva bit će i dalje svježe.

U Dalmaciji i na dubrovačkom području pretežno vedro. Bura će sasvim stati, a ponegdje će već zapuhati i slab vjetar s mora na kopno. Toplije uz 24 ili 25 Celzijevih stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na sjevernom Jadranu i u gorju bura će gotovo sasvim oslabjeti i prevladavat će sunčano. Temperatura malo viša nego danas, u gorju do 18, a na moru od 20 do 24, ugodnije. More se još malo ohladilo, na Kvarneru je mjestimice temperatura pala ispod 20. 

I u nedjelju ujutro hladno, a danju već toplije. Kreće južina koja donosi sve više oblaka; od ponedjeljka počinje promjenjivije razdoblje s povremenom kišom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru sve skupa počinje još ranije. Jugo će zapuhati u nedjelju, do kraja dana na sjevernome dijelu već se očekuje i mjestimična kiša, a najviše će je biti potkraj ponedjeljka. Temperatura bez zamjetnije promjene.

Upravo na hladno subotnje jutro i mogućnost slabog mraza upozorava i Državni hidrometeorološki zavod. Ako imate balkonsko bilje koje ne podnosi temperature ispod 5 Celzijevih stupnjeva, trebali biste ga skloniti u zatvoreno. Zasad samo - privremeno! U ponedjeljak ga slobodno opet iznesite, a kad će ga trebati skloniti trajnije, doznat ćete u našim prognozama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo