UOČI SJEDNICE VLADE / Piletić: 'U kontaktu sam s Aladrovićem. Želim mu sreću u dokazivanju nevinosti'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vučković je također rekla da je u kontaktu s bivšim kolegama te da ne smatra da su njihove optužnice teret vladi

27.10.2022.
12:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prije sjednice Vlade izjavu za medije dala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Vlada je od ovog tjedna ostavila zamrznutu cijenu samo plavog dizela. To je veliki problem poljoprivrednicima - informacije s terena kažu: gorivo nije dostupno, a postoji bojazan da će biti ugrožena i jesenska sjetva…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi vjerujemo da jesenska sjetva neće biti ugrožena. Svjesni smo pojačanog pritiska na benzinske crpke s obzirom i na vrijeme, i kontekst. Vlada je ovaj tjedan kao i do sad zadržala cijenu plavog dizela na 8 kuna i 49 lipa - podsjetit ću, da nije bilo tih mjera onda bi ta cijena već odavno bila otprilike 10,70 prosječno, ili u ovom trenutku najmanje kunu i 30 lipa viša nego što jest", kazala je Vučković.

Dodala je kako Vlada time šalje poruku da nastoji osigurati plavi dizel kao neophodni energent hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima za rad - po priuštivim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znamo da je ovo izazovno i za distributere, i za poljoprivrednike a naravno i za Vladu koja svojim paketima pomoći nastoji pomoći i kućanstvima i javnom sektoru i svim poduzetnicima - uključujući i distributere. Ovim bih putem poslala još jednom zamolbu, nadam se da mi nitko to neće zamjeriti, izazovna su vremena, za solidarnošću u takvim trenutcima", govori ministrica.

Na pitanje zašto dolazi do pritiska, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema našim informacijama INA opskrbljuje trenutno plavim dizelom sve poljoprivrednike i ribare. Tu može doći do određenih logističkih problema, međutim u kontaktu smo stalno s INA-om i oni će nastaviti davati sve što mogu da bi se jesenska sjetva a i ribarska djelatnost odvijala neometano. Goriva će biti", kaže.

Na pitanje je li možda u kontaktu s nekim od bivših kolega ministara, primjerice svojim prethodnikom Tomislavom Tolušićem ili Gabrijelom Žalac, kaže kako se nisu čuli dugo, no da imaju kontakt. Ne smatra su njihove optužnice ikakav teret Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istražni procesi hrvatskog pravosuđa rade temeljito i potpuno neovisno. Što se tiče tereta, takav teret Vladi ne postoji. Upravo ova Vlada svakim danom dokazuje svoju podršku neovisnosti pravosuđa", tvrdi Vučković.

Od bivših kolega, kaže - sa svima je u kontaktu. No naglašava kako se doista nisu dugo čuli…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja doista nastojim svoj posao raditi savjesno i odgovorno, u skladu sa svojom strukom i ogromnom odgovornošću i čašću koja mi je povjerena i vjerujem da mogu to u svakom trenutku dokazati", zaključuje ministrica.

Novinarima se obratio i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON SASTANKA /

Plenković: ' Postigli smo dogovor. Plaća od 1. listopada raste 6 posto, u travnju 2 posto'

Image
NAKON SASTANKA /

Plenković: ' Postigli smo dogovor. Plaća od 1. listopada raste 6 posto, u travnju 2 posto'

"Mislim da je postignut kompromis između vlade i čelnika javnih i državnih službi. MIslim da smo si jučer pružili ruku. Povratne informacije s terena imamo da su sindikati poslali ovaj prijedlog na izjašnjavanje svojim podružnicama uz, naravno, pozitivne komentare s jasnim stavom da je ovo itekako poboljšana odluka vlade. Očekujemo već u ponedjeljak potpis očekujemo potpisivanje dodatka i temeljnog kolektivnog ugovora", kazao je o dogovoru vlade i sindikata.

Na pitanje je li na teret vladi optužnica ministara, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka optužnica ima ime i prezime. Sve ovisi o sudskom procesu, nikoga ne možemo optužiti i proglasiti krivim dok sud ne kaže svoje mišljenje", kazao je.

"Imam kontakte s gospodinom Aladrovićem. Njegovo iskustvo na samom početku mandata mi je bilo itekako korisno i želim mu svu sreću da dokaže svoju nevinost u sudskom procesu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo