bizarni incident u zadru / Pijanog gosta udario špatulom, on prijetio da će mu zapaliti restoran: Evo što je sud odlučio...

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Utvrđeno da je vlasnik restorana postupao u samoobrani

3.11.2018.
10:15
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Vlasnik restorana brze hrane na zadarskom području koji je 15. srpnja metalnom špatulom za okretanje mesa po glavi udario 35-godišnjeg pijanoga gosta nakon što je ovaj, prijeteći udarcima, zahtijevao bržu isporuku narudžbe, na Prekršajnom sudu u Zadru oslobođen je optužbe za narušavanje javnog reda i mira.

Utvrđeno je da je 49-godišnji vlasnik restorana postupao u samoobrani, dok je za remećenje javnog reda i mira proglašen 35-godišnjak. Sud mu je izrekao mjeru zabrane približavanja vlasniku, te ga kaznio novčanom kaznom od 1400 kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, muškarac (35) je tog kobnog dana oko 18 sati ušao u fast food i počeo vikati na vlasnika: "Gdje je moje jelo, zašto ga nisi spremio, ja želim da me ti poslužiš!" Dok je vikao, mahao je rukama u namjeri da ga udari, no vlasnik se izmaknuo te ga u samoobrani udario. 35-godišnjak lakše je ozlijeđen. Napustio je fast food, a onda se oko 23.30 sati vratio s PVC kanistrom u kojem je bio benzin i zaprijetio vlasniku da će mu zapaliti lokal.

Na sudu je priznao što je učinio, rekavši kako ne zna što mu je konkretne prigode bilo, no da misli da je izgubio glavu zbog prevelike alkoholiziranosti. Vlasnik fast fooda sutkinji je rekao da mu oprašta, ali je zamolio sud da mu ipak produlji mjeru opreza zabrane približavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo