PIJANI NIJEMAC ŠOKIRAO / Ravnateljica: 'Prvi put u povijesti parka učinjena je ovakva ludost i to će ga skupo stajati'

Srećom, nije došlo do izlijevanja više od 400 litara dizelskog goriva koliko je bilo u spremnicima tijekom potonuća

14.6.2023.
20:35
VOYO logo

U utorak u jutarnjim satima njemački je par odlučio brodom posjetiti Skradinski buk, unatoč istaknutoj zabrani uplovljavanja osobnim plovilom u Nacionalni park Krka. I nasukao se.

"Udarili su propelerom dolje, u podvodnu stijenu. Došlo je do oštećenja propelera, odnosno izbijena je osovina i došlo je do prodora vode uslijed čega je brodica potonula", objasnio je za RTL Ivan Paušić, vršitelj dužnosti lučkog kapetana Šibenik, prenosi Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je kako je vlasnik bio pod utjecajem alkohola pa mu je izrečena i novčanu kazna od 1500 eura. A uz to, naplaćena mu je i kazna za protupravno uplovljavanje u Nacionalnu park Krka.

'Prvi put u povijesti parka'

Nella Slavica, ravnateljica Nacionalnog parka Krka, kaže: "Prvi put u povijesti parka je netko učinio, usudila bih se reći, ovakvu ludost. Izrečena je već kazna koju je on podmirio." Platio je 2000 eura, od maksimalnih osam koliko mu je moglo biti naplaćeno, a skupo će ga koštati i izvlačenje i tegljenje broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikša Stipaničev, vlasnik tvrtke za izvlačenje brodova, kaže u kakvom je stanju bio brod: "Kompletno je bio na dnu. Napuhali smo zračne balone da ga dignemo i uspjeli smo dobit plovnost. Poprilična je šteta na brodu, ja mislim da šteta I spašavanje premašuju vrijednost toga plovila. Sad je upitno što će dalje vlasnik s njim radit."

Na svu sreću i ova priča ima dobrih strana. Nella Slavica kaže: "Srećom, evo danas se možemo i nasmijati na ovaj incident na području parka, jer nije došlo do onečišćenja, a i srećom nije bilo ozlijeđenih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo