incident na plaži / Piciginaši iz Kaštela iznijeli svoju stranu priče: 'Gospođa nam je psovala mater dalmatinsku, a nikakvog nasilja nije bilo'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kaštelanski piciginaši tvrde da nikakvog nasilja prema gošći iz Donjeg Miholjca nije bilo, nego da je, naprotiv, ona bila vrlo histerična i vulgarna

6.9.2016.
14:22
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Velike reakcije u Kaštelima, Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica, izazvao je članak koji je Slobodna Dalmacija objavila u subotu, a u kojem 29-godišnjakinja iz Donjeg Miholjca govori o ružnom iskustvu sa skupinom piciginaša na plaži hotela "Resnik" koji su je, ustvrdila je, pred njezinom dvomjesečnom bebom i dvogodišnjim sinom napali zbog toga jer im je uzela lopticu s kojom su igrali, piše Slobodna Dalmacija. 

Image
dugo će pamtiti ljetovanje... /

Teror na godišnjem odmoru: četiri domaća muškarca na hotelskoj plaži maltretirali obitelj iz Slavonije

Image
dugo će pamtiti ljetovanje... /

Teror na godišnjem odmoru: četiri domaća muškarca na hotelskoj plaži maltretirali obitelj iz Slavonije

Požalila se gošća iz Slavonije i na inertnost kaštelanske policije koja je njezinu prijavu olako shvatila. Nakon gomile reakcija koje je tekst izazvao, u redakciju dalmatinskog lista stigao je poziv od strane kaštelanskih piciginašia, za koje se do tog trenutka uopće nije znalo tko su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo kolega fotoreporter i ja stigli na plažu, dočekani smo, najblaže rečeno, vrlo neprijateljski, na granici fizičkog napada. Odmah nas je okružilo pet muškaraca, od kojih je jedan visoki i nabildani od svojih pedesetak godina bio najagresivniji, psujući nam sve po spisku i vičući zbog čega smo došli na plažu, a malo je nedostajalo da krene u fizički obračun s našim reporterom. No, srećom, bilo je među njima više onih smirenijih koji su ga obuzdali, pa smo ipak uspjeli normalno porazgovarati s dvojicom aktera priče koja je uzburkala duhove ne samo u Kaštelima nego i šire", započinje svoj tekst Slobodna Dalmacija. 

Najviše su se piciginaši s Resnika, i to ne samo oni koji su tog 12. kolovoza bili na plaži kad je incident izbio, uvrijedili na riječ "krkan" kojom su bili opisani u tekstu. Teško im je bilo objasniti da je to najblaži izraz kojim se može osloviti nekoga tko tuče ženu, što, po priči piciginaša, nema veze sa zdravom pameti.

Oni, pak, tvrde da nikakvog nasilja prema gošći iz Donjeg Miholjca nije bilo, nego da je, naprotiv, ona bila vrlo histerična i vulgarna te da im je svima u više navrata psovala 'mater dalmatinsku' te vikala da je 'boli neka stvar za njih'. Kažu i da postoje svjedoci koji su je vidjeli kako tog dana ispija više piva.

"Odmah moram kazati kako u prvih desetak minuta uopće nisam kontaktirao s tom gospođom. Nisam joj se niti obratio. Prve riječi koje nam je uputila prije ičega bile su: 'Boli me k.... za vas, ja sam došla tu i nećete ovdje biti, je... vam mater dalmatinsku", rekao je jedan od sudionika incidenta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzalud smo joj mi objašnjavali da nikome ništa neće biti, da je loptica s kojom igramo mekana, čak smo joj i pokazali da vidi, no ona je ostala pri svome i toliko je histerizirala da to nije bilo normalno. Nakon što je prvi put bacila balun u smeće, a kolega ga je donio, drugi put ga je uzela u ruku i ja sam je tek tada, nakon tri uljudna i pristojna upozorenja da nam vrati lopticu, priznajem, uhvatio za ruku da otrgnem balun. No, ona je prvo zamahnula drugom rukom prema meni, a onda je, kad sam joj htio uzeti lopticu, ovu ruku s balunom prislonila sebi na prsa i čučnula. Zato je onako ružno ispalo na slici kao da je tučem ili lomim ruku, a vjerujte mi da to nije bilo tako. Dapače, ona je mene čak ugrizla za ruku. Ima nas tu desetak-petnaest, od kojih nas dvojica već 35 godina na toj plaži igramo picigin, a ostali više od deset godina, i nikad nije bilo nikakvih problema. Sva ta priča o lomljenju ruke i povlačenju, sve je to čista izmišljotina. Cijela ta sporna situacija trajala je petnaestak sekundi i stvarno nije bilo nikakvog nasilja, što su spremni potvrditi i brojni sudionici, obični ljudi koji nas svaki dan gledaju dok igramo, kupajući se na resničkoj javnoj plaži", rekao je Stipan Buljan, dodajući da su sigurno polovina njih piciginaša branitelji kojima ta igra pomaže da prebrode PTSP i druge životne nedaće.

"Mi pazimo i na djecu i na invalide, uvijek se maknemo kad vidimo da nekome smetamo, a ovo je jedino mjesto gdje možemo igrati i stvarno nije u redu nazivati nas krkanima. Nismo mi tu da se ikome pokazujemo, da imamo neko drugo mjesto za igru, išli bi tamo. Pokušavali smo, kad je uzela lopticu, njenom mužu reći da je vrati, no čovjek je samo slijegao ramenima u stilu da on tu ništa ne može napraviti", zaključio je Kaštelanin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo