imena su mrska / Petrov za RTL Danas: 'Karamarko kao mandatar nije opcija, to je stav MOST-a'

Čelnik MOST-a Božo Petrov kazao je za RTL Danas kako nije opcija da Tomislav Karamarko bude mandatar te je ponovio riječi predsjednice - ili ćemo sutra imati mandatara ili građane očekuju novi izbori

22.12.2015.
19:11
VOYO logo

Nakon povratka s konzultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčaku, čelnik MOST-a Božo Petrov razgovarao je s RTL-ovom reporterkom Damirom Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira današnji zaokret, rekao je: "Vrlo jednostavno je - mi se držimo svojih principa. Dakle, jasno smo rekli da oni koji potpišu onaj sporazum kojeg smo dali, mogu s nama nastaviti razgovarati. Potpisala ga je Hrvatska raste i s njima smo nastavili razgovarati i željeli smo ući u suradnju. U trenutku kada se pogaze određeni principi, onda nemamo više o čemu razmišljati".

"Inzistrirali smo na tripartitnoj vladi, ali i određenim načelima. Očekujemo da su ljudi s kojima razgovaramo iskreni i korektni", kazao je o prvotnim zahtjevima nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo donijeli 78 potpisa. Očekivali smo da druga strana bude korektna i da se danas taj dio zaokruži. I s koalicijom Hrvatska raste smo tražili dodatan paket svih stvari - od formiranja i vlade i sabora i definiranja odgovornosti po resorima. Ali nismo mogli prijeći preko onoga što se događalo zadnja dva dana", dodao je.

Na pitanje zašto se nije držao svojih prošlotjednih riječi da ćemo ovaj utorak imati mandatara ili idemo na nove izbore, Petrov je izjavio: "Mi smo bili odabrali partnera koji je u tom trenutku pristao na naše uvjete. To što je netko bio pristao s figom u džepu, to je druga stvar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nema više odugovlačenja /

Božo Petrov: 'Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore'

Image
nema više odugovlačenja /

Božo Petrov: 'Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore'

"Svi su bili u Zagrebu. Samo jedna osoba nije bila u Zagrebu, a ona je poslala svoj potpis", odgovorio je na pitanje kako to da je u tako kratkom vremenu skupio sve potpise zastupnika MOST-a.

Upitan kada je saznao, kako sam kaže, Milanović pregovarao s figom u džepu, rekao je: "Kasno sinoć sam dobio informaciju. Dogovorili smo se u MOST-u kako nećemo s tim u javnost. Nećemo se igrati s imenima i prezimenima jer bi onda krenuo lov na vještice. Iskreno, ne znam kako će se provesti oni koji su zvali. Imena su mrska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U iduća 24 sata može se ili definirati mandatar ili idemo na nove izbore. Prioritet nam je nestranački mandatar. Tomislav Karamarko zasad nije opcija. To je stav MOST-a", zaključio je.

Više pogledajte u videu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo