most i dalje uz premijera / Petrov: 'Samo su dvije solucije - ili opoziv opoziva Oreškovića ili novi izbori'

Upitan hoće li dati ostavku kao što je učinio Tomislav Karamarko, Petrov je kazao kako je spreman odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade ako HDZ pristane da ostati u ovoj vlasti na čijem čelu bi i dalje bio Tihomir Orešković

15.6.2016.
17:05
VOYO logo

Nakon što je Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade,Božo Petrov obratit će se novinarima u 17 sati iz Banskih dvora. 

"Most je od početka ove krize upozoravao kako samo jedna osoba uteg ove Vlade. Mi smo na početku dokazali kako znamo razlikovati individualnu odgovornost od stranke", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni to ne predstavlja stav HDZ-a. Danas pred tim ljudima stoji odgovornost. Apeliram na mudrost ljudi iz HDZ-a i članova Domoljubne koalicije da naprave ono što je u interesu građana države. Na njima je da odluće hoće li ova Vlada dobiti stvarnu priliku ili idemo na nove izbore. Za nas postoje samo te dvije opcije, samo dvije solucije da se ova kriza riješi. Za prvu, trebaju prvo opozvati opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Ako se ide na nove izbore, to će trajati najmanje tri mjeseca. Ako se odluči dati šansa Vladi, možemo početi raditi već danas", naglasio je

Upitan hoće li dati ostavku kao što je učinio Tomislav Karamarko, Petrov je kazao kako je spreman odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade ako HDZ pristane da ostati u ovoj vlasti na čijem čelu bi i dalje bio Tihomir Orešković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most će donijeti odluku hoće li potpisati za raspuštanje Sabora u sljedećih 24 sata. Odlučit će Nacionalno vijeće. Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebačajima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici Mosta danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili", komentirao je.

Činjenicu da istraživanja pokazuju da većina građana priželjkuje nove izbore Petrov tumači nezadovoljstvom nastalim usljed političke krize. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo