PETROV 'PRIZNAO' GRIJEHE IZ PROŠLOSTI: / 'Ovaj put nismo bili kočničari, nismo stavljali veto na izbor ministara'

Image

Čelnik Mosta Božo Petrov sa stranačkim je kolegama i ministrima, u utorak navečer, stigao u središnjicu HDZ-a na konzultacije s mandatarom Andrejem Plenkovićem, javlja N1.

18.10.2016.
22:29
VOYO logo

Nakon održanog sastanka okupljenim novinarima otkrio je kako se razgovarali o tijeku i programu sutrašnje sjednice Hrvatskog sabora na kojoj će biti predstavljana Vlada kojoj saborski zastupnici trebaju izglasati povjerenje.

Image

SVI PLENKOVIĆEVI LJUDI: Pogledajte popis svih ministara u novoj Vladi, mandatar je iznenadio s nekim imenima

Image

SVI PLENKOVIĆEVI LJUDI: Pogledajte popis svih ministara u novoj Vladi, mandatar je iznenadio s nekim imenima

'Idemo u zajedničku Vladu'

'Želim povući paralelu između ovog trenutka i onog prije 8,9 mjeseci kada nas je javnost optuživala da smo 'kočničari'. Evo, ovaj put nismo bili, nismo stavljali veto. Svaka politička stranka treba dati svoje kandidate kao što smo i mi. To su kandidati koje je predložio Plenković, mi imamo svoje iz Mosta, i idemo u zajedničku Vladu', rekao je Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne bih da sad krene obrnutom pilom, da je problem što nismo napravili nešto. Smatram da je ovo ispravan put. Ako se dogode nesuglasice, očekujem da ćemo to rješavati kao zadnjih tjedana', dodao je.

Image
Image

Problem s kvorumom

Napomenuo je kako Most nije imao nikakav utjecaj na odabir ministara iz redova HDZ-a. Upitan hoće li se ponavljati situacije kao u ponedjeljak, kada nije bilo kvoruma na Odboru za zakonodavstvo jer Mostovi predlagači nisu došli, čelnik Mosta je kazao kako ne vjeruje da će biti problema s kvorumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Problem koji se dogodio nije se dogodio jer zastupnici ne dolaze na posao. Mi inzistiramo da svi ljudi u odborima i u Saboru dolaze na posao. Dogodio se čisto radi pogreške u administraciji Sabora. Neće se više događati. Drugo je ako oporba pokuša izazvati cirkus, to je uvijek opcija oporbe', kazao je Petrov.

Zajednički program

Komentirajući program Vlade, rekao je kako je to zajednički program HDZ-a i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Program je zajednički. Različito je, dramatično različito iskustvo koje smo imali u prošloj Vladi, u odnosu na zadnja tri tjedna. Vjerujem da će Vlada biti stabilna. U 11 sati kreće rasprava', kazao je Petrov za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo