JASNA PORUKA / Petrov poručio HDZ-u : 'Most nikada neće prihvatiti niti tolerirati ultimatum!'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Nisu trebali potpisivati sporazum ako su se mislili tako ponašati', poručio je HDZ-u čelnik Mosta Božo Petrov

7.5.2016.
12:59
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov poručio je u subotu HDZ-u i Tomislavu Karamarku da Most ne pristaje na ultimatume. 

Image
PADA LI VLADA? /

HDZ Mostu dao ultimatum, Mostovci ga odbili: 'Nema šanse da im popustimo oko MUP-a!'

Image
PADA LI VLADA? /

HDZ Mostu dao ultimatum, Mostovci ga odbili: 'Nema šanse da im popustimo oko MUP-a!'

"Mislim da se o nekoj suradnji ne dogovara putem ultimatuma i sigurno nije pravi način na koji se o tome govori i zbog toga Most neće nikada prihvatiti niti tolerirati bilo kakav ultimatum," rekao je Petrov u Splitu na traženje novinara da komentira medijske napise da HDZ uvjetuje dalju suradnju s Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na koji način možete pričati o ultimatumu o nečemu što smo se dogovorili prvi dan," dodao je, a na pitanje hoće li Vlada raspasti, odgvorio je: "Ne vidim da će biti bilo kakav raspad Vlade."

Naglasio je da treba surađivati. "Mislim da se stvari trebaju resetirati, a tu najvoše mislim na resetiranje komunikacije. U Vladi ne može i ne smije biti bilo kakvog ultimatuma ili ucjene i mislim da stvarno trebamo surađivati, a surađuje se putem normalne komunikacije," dodao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, koji kao i Petrov u Splitu sudjeluje u proslavi Dana Grada, blagdana sv. Duje, tražili komentar ultimatuma HDZ-a Mostu.

Orešković je rekao kako o tome ne bi danas govorio. "Drugi tjedan ćemo malo o tome," dodao je premijer Orešković.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Karamarko je u četvrtak na sastanku čelnika HDZ-a i Mosta navodno rekao da je HDZ spreman rušiti Vladu ako se u sustavu policije "ne uvede red" i ako se na čelne pozicije u Ravnateljstvo policije i PNUSKOK-a ne dovedu kadrovi za koje će HDZ smatrati da su kompetentni i kvalitetni.

Uz to HDZ navodno još traži i da se odustane od daljnje arbitraže u slučaju INA - MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo