kome karijesi, kome umnjaci / Petrov kao naivac godine: mislio je najbolje, a na kraju je ispao samo smiješan

Image

Kod odmorišta Macola nalupalo sirotog generalovog Kamerunca, Čičku pale hlače na slikanju s predsjednicom, pariški ždrijeb nam uvalio Turke, Čehe i Španjolce, propala MOST-ova ideja da u vladu uđu svi oni koji su izabrani u Sabor, uključujući i domara, čistačice i tete iz saborske kantine. Opet je iza nas živahnih sedam dana, a kome idu umnjaci, a kome karijesi, čitajte u još jednom pregledu tjedna

13.12.2015.
17:46
VOYO logo

Zašto smo svi mi pretukli sirotog Kamerunca?

Negdje na odmorištu Dalmatine ovih dana nalupalo onog nesretnog Kamerunca zaposlenog u poslu s tunama kod generala Gotovine. Piše da se to dogodilo na parkiralištu Macole, a to je zajebana lokacija, jer tamo su onomad od ruke lokalnih divljaka stradali i Davor Dretar Drele i KUD Gazde. U svakom slučaju, još se uvijek nalazimo u kamenom dobu, jer ako nekome padne na pamet pretući nekoga zato što mu je koža crna ili žuta, onda nije kriv samo taj maloumni divljak, nego smo krivi svi mi. Što se mene tiče, računa se kao da smo ga svi mi osobno pretukli. U prajm tajmu nacionalnih televizija puštamo razne Ladislave Ilčiće da nam pričaju kako su muslimanska djeca drugačija, dozvoljavamo da bulumenta krkana svakodnevno ispod stotina tekstova na portalima psuje majku balijsku, crnačku, kinesku i svaku drugu, dozvoljavamo da nam tribine nogometnih stadiona kolektivno dlanovima mjere visinu kukuruza, dozvoljavamo da svaki majmun na ulici može prebiti pedera ili crnčugu bez da mu se dogodi išta strašno, osim možda nekoliko stotina kuna globe, dozvoljavamo da školarci psuju majku nastavnicima, pa što onda očekujemo? I onda, vidi bezobrazluka, general Gotovina u poslu s tunama zaposli crnca, kao noć crnog… pa ako ste tako hrabri, hajde idite generalu prigovoriti u lice. Rasističkom nasilniku tri trula karijesa, kao iz topa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko to postavlja granice smiješnog?

Tjedan su ipak najviše obilježile Čičkove spuštene hlače prilikom fotografiranja s predsjednicom. U proteklim su me danima kontaktirali mnogi prijatelji od Kanade do Salvadora, s pitanjem koji se vrag događa u mojoj Hrvatskoj. Vijest i fotografija je ekspresno obišla svijet. Nije to bez vraga, stvar je urnebesno smiješna. Sam Čičak je u izjavi pojasnio kako su hlače pale jer nije mogao nositi remen zbog teške operacije, i da se samo ljudski izrod može sprdati s takvim stvarima. Dragi gospon Čičak… naravno, s teškim operacijama i s ljudskim zdravljem se zaista može sprdati samo ljudski izrod. Ali čovječe, pale su ti hlače dok si se naslikavao s predsjednicom, to je urnebes nikada viđen i zabilježen. Može li gore od toga? Što ti ga znam, možda da netko glasno prdne dok stoji pored Merkelice koja daje izjavu uživo za CNN? Inače Vas ne volim gospon Čičak, zbog slučaja Laptalo, zbog slučaja Mamić, ali ovom komedijom ste mi popravili dan i evo Vam mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Koga će žen šptlom odljepljivati od televizora?

Završilo ždrijebanje u Parizu, što znači da se podgrijava atmosfera nadolazećeg loptometačkog ludila zvanog Euro 2016, usprkos i u inat možebitnim luđacima omotanim paklenim napravama, unatoč hapšenju vodstva UEFA-e (i na najvišim razinama svojega Mamića za utrku imaju), usprkos općoj lošoj klimi u Europi, pogotovo po pitanjima okupljanja gomile ljudi na jednom mjestu. Ždrijeb nam namjestio Turke, Čehe i Španjolce, pa ćemo sada šest mjeseci svi biti izbornici, spremati se za te tri utakmice, koje obično volimo zvati povijesnim, premda smo igrali već jedno sto povijesnih. I neka ga, neka Eura 2016, znam da ne zvuči previše profinjeno i intelektualno, ali ženo moja draga, u lipnju mjesecu ćeš me od televizora morati odljepljivati špahtlom, pa hajdemo redovnu dozu kina i ostalih druženja podebljati u svibnju, tako da se početkom ljeta ne moramo bez veze svađati. Sveopćoj slici nogometa bih dao gebis trulih karijesa, ali ovom nadolazećem mirisu Eura ide jedan mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko nosi titulu naivca godine?

SDP je konačno pokazao jedan iskešeni zubić, šakom pogladio stol, pa su konačno rekli kako im ne pada na pamet sudjelovati u vladi u kojoj sjede svi koji su izabrani u Sabor, uključujući i domara, čistačice i tete iz saborske kantine. Čini se da je SDP izvisio, i da će se sada MOST konačno okrenuti samo i jedino HDZ-u. Samo sada više nikome nije jasno tko tu koga i zašto. Jedino je jasno da je velečasni Petrov zaista častan i pošten dečko, i ovo zaista mislim, nisam niti malo ironičan. On je pošten dečko koji bi da se svi vole, ljube, da svi sjednu za stol i lijepo se dogovore oko svega. Samo bi velečasni Petrov mogao znati da to nije moguće niti među učenicima sedmog be, kada se dogovaraju detalji maturalca, a kamoli kada za stol trebaju sjesti ove naše krvožedne političke aždaje. Žao mi je Petrova, mislio je nabolje, ali naivan kakav je, samo će ispasti krajnje smiješan. Cirkus oko sastavljanja vlade se nastavlja, samo se čini da ljude sve to skupa sve manje zanima. U svakom slučaju, cirkusu idu dva trula karijesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dva trula karijesa

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču