ALARM ZA KUPCE /

Petrol povukao vodu u bocama zbog sumnji na bakterije. Što su pokazale kontrole?

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Povlačenje proizvoda odnosilo se na sve boce, bez obzira na zapreminu

11.10.2024.
14:07
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Uprava za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja iz Slovenije prije nekoliko dana izvijestila je javnost o povlačenju Petrolove vode u bocama koja se prodavala pod nazivom 'Voda na put' u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Razlog je bio moguća prisutnost koliformnih bakterija. Opoziv se odnosio na sve vode, bez obzira na veličinu boce, datum punjenja i rok valjanosti. Petrol je odgovorio da "posluje odgovorno prema svim svojim dionicima, a briga o kvaliteti njihovih proizvoda na prvom je mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tu svrhu redovito provodimo kontrole kvalitete proizvoda te u slučaju odstupanja od propisanih standarda odmah postupamo u skladu sa zakonskom regulativom i očekivanjima kupaca, tako smo postupili i u ovom slučaju", naveli su.

I hrvatske službe su reagirale te je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) na svojim stranicama objavila obavijest o povlačenju vode u bocama od 0,5, 0,75, 1,5 litara. "Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane", objavio je HAPIH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hrvatskim stranicama Petrola objavili su da kupci mogu vratiti kupljenu vodu te da imaju pravo na povrat novca.

Kad je Petrol povukao plastične boce s vodom, Forbes Hrvatska navodi da je uslijedila kontrola i utvrđivanje uzroka problema, a da Uprava za sigurnost hrane na temelju rezultata ne može zaključiti o štetnosti za zdravlje potrošača.

POGLEDAJTE VIDEO Maslinare muči nedoumica - krenuti u berbu ili pričekati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo