'ako se hdz nije predomislio' / Petrina: 'Puno je vremena prošlo od jučer, mišljenja se mijenjaju, ali mogli bismo ostati bez premijera'

'Ne vidim razloga da premijer ne bude smijenjen ako HDZ i dalje bude inzistirao na tome, ali puno je vremena prošlo od jučer', istaknuo je Stipe Petrina

16.6.2016.
9:39
VOYO logo

Prije današnjeg zasjedanja Sabora, nezavisni zastupnik Stipe Petrina nam je kazao kako bi Hrvatska mogla biti bez premijera kroz koji sat 'ako HDZ nije preko noći promijenio mišljenje'. 

"Još nismo sigurni hoće li biti glasovanje o opozivu premijera. Ako i bude, siguran sam da će se kršiti procedura Poslovnika, kao što se i do sada kršila, no to na dušu predsjedniku Sabora", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i manjkavosti Poslovnika te komentirao je kako su 'saborski zastupnici izloženi samovolji predsjednika Sabora'.

"Ukoliko dođe uistinu do te točke dnevnog reda, ne vidim razloga da premijer ne bude smijenjen ako HDZ i dalje bude inzistirao na tome. Puno je vremena prošlo od jučer. Stavovi i mišljenja se mijenjaju, tko zna što je pred nama", dodao je Petrina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako HDZ bude inzistirao na opozivu, vjerujem da ćemo kroz koji sat biti bez premijera", ponovio je. 

"Potpisao sam zahtjev za raspuštanje Sabora. Ta točka ne nalazi se na dnevnom redu danas. Po meni, mora biti u roku od 15 dana", naglasio je Petrina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo