PETRINA: / Ovo paše HDZ-u, Podolnjak je odustao zbog Petrova

Image

"Čudi me reakcija HDZ-a. Rekli su ako se ne usuglasimo oko predsjednika da će predložiti svog, ali nisu ga predložili. Ova situacija očito paše HDZ-u.

3.12.2015.
20:57
VOYO logo

Saborski zastupnik Stipe Petrina komentirao je za N 1 Televiziju pokušaj konstituiranja Sabora i cjelokupne političke situacije koja se stvorila nakon zadnjih parlamentarnih izbora.

Kaže da bi u Saboru dignuo ruku za Podolnjaka

Treba čovjeku dati priliku da se iskaže, on je znao da će biti predložen, jer da nije na prijedlog SDP-a bi se digao i pitao otkud vam to. Trebalo se provesti glasovanje bez obzira je li HDZ podržao Podolnjaka. Meni je besmisleno da jedna politička snaga traži da budu svi jedinstveni oko nečega. Mislim da je bilo glasovanje da bi Podolnjak bio bar privremeni predsjednik. Ovako građani s pravom negoduju i svrstavaju sve političare u isti koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja bih apsolutno glasovao za Podolnjaka jer ni meni ovakva situacija ne paše, a ne da se neki tipovi iživljavaju.

Primoštenskog načelnika iznenadilo je ponašanje HDZ-a tijekom pokušaja konstituiranja Sabora:"Čudi me reakcija HDZ-a. Rekli su ako se ne usuglasimo oko predsjednika da će predložiti svog, ali nisu ga predložili. Ova situacija očito paše HDZ-u. Tek na intervenciju Bože Petrova Podolnjak je povukao svoju kandidaturu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokockana prilika

Za propali pokušaj konstituiranja Sabora, kaže, odgovorni su Petrov i Most.

"Pravi igrač ne igra s kartama koje želi dobiti već s onima koje može dobiti. Danas je bila mogućnost da Most dobije prvog čovjeka u zakonodavnoj vlasti. Ja sam predlagao ovo rješenje prije, da Most zatraži od obje strane obavezno mjesto predsjednika Sabora i danas je ta prilika prokockana",kaže Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada slijedi scenarij 2. Sada će i SDP i HDZ predložiti svog kandidata. Ovo je jedna od rjeđih sramota u hrvatskom političkom životu", dodao je.

"Grmoja i Most se šale s puno stvari"

Na pitanje je li tražio da se priključiti Mostu, odgovorio je: "Gospodin Grmoja je jako simpatičan i drag čovjek, ali je velika šaljivđija. Šale se oni s puno stvari. Kad smo razgovarali u trećem mjesecu o zajedničkom izlasku onda je Petrov to energično odbio. Oni su mene zvali. Naglašavam, imali smo najkorektniji koalicijski sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni se čini da je njima Petrina jako trebao, inače me ne bi zvali. Jasno u našem ugovoru piše koja mjesta pripadaju čijoj strani. To ćete ovih dana vidjeti. Uvijek bih bio spreman na poligraf. Pozivam gospodina Kovačića da odabere vrijeme i mjesto".

Mostovci nisu slobodni

Na pitanje jesu li neki zastupnici Mosta plaćeni kako bi se priklonili nekoj od opcija, Petrina je za N1 Televiziju od govorio: "Na koji način plaćeni bi bilo bolje pitanje. Ja znam da svi zastupnici Mosta nisu sloboni i ne mogu odlučivati po svojoj slobodnoj volji i savjesti. To je činjenica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo