VELIKA PETORKA / Pet bivših ministara financija na okupu: Od 2000. su krojili naše financije. Nedostaje im samo Martina Dalić

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Konferencija "Hrvatska, 20. članica Eurozone" koja se danas održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a koju su zajedno organizirali Vlada i HNB, bilo je pravo mjesto za susret bivših hrvatskih ministara financija

24.1.2023.
15:13
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Srdačni pozdravi. Osmjesi. Ugodan razgovor. Petorica bivših ministara financija na jednom mjestu. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Prizor koji se rijetko vidi. Sjeli jedan do drugoga i pažljivo slušali konferenciju pod nazivom Hrvatska, 20. članica Eurozone".

Najveseliji je bio Mate Crkvenac, sveučilišni profesor i ministar financija u vladi Ivice Račana, inače umirovljenik od 2008. Ovog vitalnog 78- godišnjaka dugo nismo vidjeli u javnosti, a ugledavši ga na početku konferencije lijepo su ga pozdravili svi njegovi nasljednici, a i on njih. Ugledavši Slavka Linića, pao je i zagrljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Mato Crkvenac i Slavko Linić u srdačnom zagrljaju

Tu je bio Ivan Šuker koji je nakon Crkvenca u Vladi Ive Sanadera postao ministar financija i na toj se dužnosti zadržao sve do 2008.godine.

Osim Slavka Linića,koji je bio ministar financija za vrijeme vlade Zorana Milanovića, na konferenciju je došao i njegov bivši pomoćnik, a poslije i nasljednik Boris Lalovac koji je ministarskoj fotelji sjedio do 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na toj funkciji od 2016. do 2022., ujedno i najduže od svih na fotografiji bio je Zdravko Marić. Ugledavši Crkvenca razvukao je veliki osmjeh na lice. Crkvenac ga je još srdačnije pozdravio pa je i njega zagrlio.

Image
Paket pomoći /

Ministar financija istresao zadnje kune iz državne kase: Vlada najugroženijima 700 milijuna

Image
Paket pomoći /

Ministar financija istresao zadnje kune iz državne kase: Vlada najugroženijima 700 milijuna

Ova petorica, počevši od 2000. godine, mijenjala su se u Ministarstvu financija. Nedostajala im je samo Martina Dalić. Ona se, doduše, kratko zadržala na tom mjestu. Na čelu ministarstva bila je tek godinu dana, a mandat joj je završio 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike