Pesimizam Hrvata je na vrhuncu

Iza nas prolazi jedan od najpesimističnijih mjeseci u zadnjih nekoliko godina. Čak 83 posto građana ove zemlje smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a tek devet posto njih misli suprotno.

25.2.2011.
0:05
VOYO logo

A zanimljivo, s 97 posto, najpesimističniji u smjer Hrvatske su birači ne oporbe već vladajućeg HSS-a. Pokazuje to redovito mjesečno istraživanje Crobarometar čiji su rezultati objavljeni u Dnevniku Nove TV.

Slično je i s potezima Vlade koje ne odobrava 74 posto birača, što je drugi najlošiji rezultat u zadnjih godinu i pol dana. Tek 16 posto birača odobrava rad vlade. Iako ne većina, ali 45 posto birača HDZ-a odobrava rad Vlade, a birači ostalih stranaka su pesimistični vladinim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP na pesimizmu nije porastao

Pesimizam, nezadovoljstvo, afere, kriza. No sve to SDP-u nije pomoglo da poveća prednost u odnosu na HDZ. Dapače sada imaju pad popularnosti i zaustavili su se na 29 posto. Najlošiji rezultati u godinu dana. Pali su za 4 postotna boda.

HDZ je iza SDP-a za sedam postotnih poena i gotovo da nisu pali te su sada na 22 posto. To je po drugi put u tri godine da je rejting vladajuće stranke ispod 25 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno raste broj neodlučnih koji se, već se pokazalo, povećava kada HDZ-ovi birači postanu nezadovoljni Vladom.

No zato su dobitnici mjeseca Laburisti Dragutina Lesara koji su sada na4,8 posto i bilježe rast. No ispred njih je kao treća stranka HNS s 6,3 posto te umirovljenici s 5,1 posto. HSS polako klizi i sada su šesta stranka s 4,3 posto. Slijede HSP s 3,2 posto, te HSLS s 3,2 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Kosor koja se prošlog mjeseca primakla s 41 posto popularnosti Zorana Milanovića u veljači je pala na samo 28 posto popularnosti ili najlošiji rezultat od dolaska u Banske dvore. Istodobno Zoran Milanović kao njezin glavni konkurent uživa potporu 48 posto potpore građana, a i dalje je najpopularniji predsjednik Josipović s 84 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo